Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man får några timmar på hemmaplan.

 
Dagens tårta! Karamelliserad mjölkchoklad med frasig nötkrokant och chokadbottnar där emellan. Har bakat den tidgare här på kafeet och eftersom den blev så uppskattad får den hänga med i sortimentet. Grattis alla Emmor å namnsagen. Eftersom min dotter heter just Emma tillägnar jag tårtan till henne!
 
 
 
 
Och så satte vi oss på tåget hem framåt eftermiddagen. Jag och Lillan. Hon för att spendera helgen hos sin pappa. Jag för att komma hem och säga hej till mina stora och för att betala räkningar.
 Väl en bit in i tågresan satte jag mig spikrak i SJ-tågets hårda säte. Nyckeln!!! Nyckeln - denna viktiga lilla pryl, som Klara och jag samsas om och som leder till bageriköket låg kvar i handväskan.  Vilket i sin tur leder till att vare sig Klara eller någon annan heller, kommer in i köket och kylarna för att hämta morgondagens förberedda bakverk eller förbereda smörgåsar och smörgåstårtor (som därifrån körs till kafeet). Några svettiga minuter senare hade jag fått kontakt med Klara som lovade försöka hitta hyresvärden och fråga efter extranyckel. Turligt nog fick jag besked vid hemkomsten att tilltaget hade lyckats och att allt ordnat sig till det bästa. Puh!!
 
 
 
 
 
 
 
Det blir inte många timmar på hemmaplan, men det är trots allt skönt att komma hem en stund. Andas in de där hemvana dofterna. Dricka kvällste ur favoritmuggen. Landa i trygghet och låta huvudet falla i eget dunbolster.
I morgon tar jag buss 137 06.27 och åker tillbaka för att leverera en ännu icke färdigställd men beställd tårta och ta vid där jag slutade bland degbunkarna. Endast en vecka till. En vecka då jag tänker suga musten ur den sista sötman från  trädgårdskafe, sommar och intensivt bagarliv.
 
Kram Cecce
Ramona
Kommentar postad
Ja nu blir det överväxel sista veckan kan jag gissa! Trevlig resa! Men du är väl redan framme nu när jag äntligen slagit upp mina havsgröna! Ses snart, i ett bageri-kök nära mig!
Y
Kommentar postad
Så skönt att åka tåg! Tid för relax!!
Ha det gott! Kram!

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben