Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man har haft en öppningsdag.

 
Vid sisådär klockan 07.00 var sommarens första prinsesstårta klar att sättas i kyldisken. Jag och Charlotte möts i lilla cafeköket i arla sommarmorgonen för att montera tårtor, lägga upp kakor, baka bullar och iordningställa cafe och trädgård.
 
 
 
Här är Charlotte i färd med att skära upp cookiekaka med dumlekola. Bakom skymtar mindre cookies doppade i choklad.
 
 
Cheesecake med vit choklad och jordgubbscoulis  färdigställd i kyldisken!
 
Det är ganska bråda morgontimmar innan allt är klart för öppning, men jag passade på att ta några bilder ifrån trädgården där borden dukats fram för kommande fikagäster. Det finns gott om platser, och det går även bra att sitta inomhus för den som vill det.
 
 
 
Solen värmde och strålade glatt redan på morgonkvisten och höll sig kvar dagen lång. Det blev en vacker dag!
 
 
 
 
 
 
 
En halvtimme innan öppning kommer Moa - en av våra duktiga tjejer - för att ladda kaffebryggarna och brygga kaffe.
 
 
Vid öppningsdags är det dags för mig att åka till bakköket för att tillsammans med Klara börja förbereda nästkommande  cafedags bakverk. Idag har jag bakat en Sans Rival bland annat. En tårta på mandelbottnar fylld med glasskräm/smörkräm med krossad nougat. Ska bli spännande att servera. Klara -en annan av våra duktiga medhjälpare -  är numera en hejare på smörgåstårta... och många fler lär det bli innan sommaren är slut.
 
Det har varit en fin förstadag med en strid ström fikagäster. Vi är nöjda och vädret kunde knappast varit bättre. Även om jag mest får njuta av solen i från ett köksfönster är det härligt att veta att det bjuder upp till många fina fikastunder i trädgården. Tack alla ni som kom idag! 
 
Ser ut som om jag för en gång skull kommer i säng i någorlunda anständig tid och tänker ta tillfället i akt att idka lite skön sömn. Imorgon ser jag fram emot nya utmaningar i bakköket och en härlig dag på trädgårdcafeet.
Ska försöka hinna publicera ett och annat recept som jag använder mig av här på cafeet även om tiden vid datorn ofta inskränker sig till sena kvällstimmar. Det finns så mycket gott att dela med sig av.
 
Må så gott!
Kram Cecce
 
Y
Kommentar postad
Härligt Cecce! Hoppas att hela månaden blir som gårdagen, både med sol, gäster och din bakglädje! Glöm för all del inte lite "egentid"!
Kram på dig!
Kommentar postad
Underbart ♡ ...
Ha det gott & all lycka/Sommarkraaam

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben