Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man testar något nytt!

 
Oj, vilket väder vi har haft idag! Fantastiskt! Idag visade temperaturmätaren på 35 grader, enligt granndamen som jag delar innergård med. Vi satt på kökstrappan idag en kort stund och vände näsan mot skyn för att lapa in lite av den sol som stekte mot husfasaden. Kanske inte det idealiska väderläge om man som jag står inne i ett varmt kök, utan drag och med två ugnar på full sprätt. Nåväl, med trevliga grannar, ett litet gemytligt trädgårdscafe att producera kakor till och en medhjälpare som underhåller med musik och kul poddar att lyssna till under arbetets gång gör det hela uthärdligt. Och roligt.
 
Är dock trött efter dagens arbete som inneburit bakning av en hel del rågkakor, schwartswaldbottnar (gissa om jag rostat och malt nötter), budapestanslag och kokning av krämer och pajfyllningar.
Idag provbakade vi en ny glutenfri morotskaka. Har på senare tid inte varit helt nöjd med den vi brukar baka. Klara och jag bakade en liten kaka i en 10 cm:s form som jag senare sprang bort med till tjejerna i cafeet för provsmakning. Den fick godkänt och kommer fortsättningsvis ersätta den tidigare! Ni ska få receptet senare.
 
 
 
Bakade även denna färskostmoussetårta med jordgubbsrippel. Recptet hittar ni i detta inlägg.
 
 
I morgon börjar den årliga stadsfesten Latitude här i Oskarshamn, med massor med artister och festligheter. Mycket folk kommer att strömma till och vi förväntar oss många besökare i helgen. Ska bli kul och hoppas få möjlighet att själv ta del av festen i lagom dos. Blir en helg att se fram emot, med andra ord! Sol, värme, cafeliv men också avkoppling och vimmel i sommarnatten! Med tanke på musiken som strömmar in genom mitt öppna fönster, låter det som om festen redan börjat nere i hamnen....
 
Fick besked i går om att min mor hamnat på sjukhus, vilket gjort de senaste två dagarna lite oroliga. Aldrig roligt när nära och kära inte mår bra, speciellt när man befinner sig på långväga avstånd. Som det ser ut nu verkar läget vara inom kontroll och vi hoppas och tror inget annat än att hon är hemma om någon dag igen.
 
 
 
Hoppas ni alla haft en fin dag!
 
Kram Cecce
 
 

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben