Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Mera glass!!

 
Åh, denna glass!! Ikväll körde vi en ny vaniljglassmet i glassmaskinen och åt alltihop i ett svep tills magen stod i fyra hörn och vi var tvungna att gå en lång kvällspromenad för att inte dö sötdöden eller något annat pösaktigt. Lite synd så här i början på sommarlovet ju.
 
Denna gången blev det inte med lakrits och jordgubbar utan med varm chokladsås och körsbär/bigaråer. Mmmm....minst lika gott.
 
 
Recept på vaniljglass hittar du i detta inlägg.
 
Nu är äggulorna i kylen snart slut men skulle tro att det blir svårt att låta bli att undanhålla glasstillverkningen i hemmet ändå. Har du ingen glassmaskin är det väl värt investeringen, då egen färsk och nygjord glass är svårslaget all annan glass. Prova får du se.
Har tyvärr inget nedskrivet recept på chokladsås mer än att jag höftade ner grädde, kakao, sirap, socker och lite smör i en gryta som jag lät småkoka en stund. Inget svårt alltså och absolut väl värt det lilla besvär det är att göra egen.
Såå gott!
 
Hoppas ni alla haft en fin dag!
 
Kram Cecce
Kommentar postad
Gottit & fina foton som alltid ♡ ...
/Kram
Kommentar postad
Egen hemgjord glass är så gott :-)

Häromkvällen testade vi arla mjukglass med päron. Riktigt god men väl gräddig o mäktig. Men ett lätt alternativ :-)
Jag älskar mjukglass :-)

Ha en fin kväll!
kram ❤
Svar: Hemmagjord glass är den bästa! Har också testat Arlas mjukglass för ett tag sedan, men tycker min egen är bäst...ha ha! Dock ett bra alternativ:-)
Kram Cecce
cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben