Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Throwback thursday. När man minns ett kafferep...

 
Så har jag sent om sider landat här vid datorn igen. Dagarna är fyllda med aktivitet och förberedelser inför en stundande student och tiden till uppdateringar här är just nu lite skral. Hittade i alla fall dessa bilder från ett gammeldags kaffekalas som jag och Malin anordnande hösten 2012. Blir alltså lite av en throwback thursday - som i sociala medier menas att man tar en titt bakåt i tiden och minns hur det såg ut för några år sedan. Ett kaffekalas jag minns med förtjusning - då jag och Malin bjöd in våra vänner till ett gammeldags kafferep och alla fick ta med sig varsin kaka som betytt något för dem. Oj, vilket kalas! Och goda kakor. Vi hade tidsenliga kläder och hade dukat fint i trädgården hos Systrarna på Solhjulet som öppnat upp sitt fina cafe för ändamålet. Längtar lite efter att få göra om något sådant igen. Kanske till hösten? Vi får se...
 
Kafferepet fick ganska stor uppståndelse och vi medverkade bland annat i radio och pratade kakor och kafferepshistoria. Kul!
 
 
 
 
 
Bilderna är tagna av en fotograf jag inte minns namnet på, som vi hyrt in dagen till ära.
 
 
I eftermiddag och kväll har jag dock förberett mig för ett annat kalas - nämligen studentfesten på tisdag. Har bakat tårtbottnar och blåbärsbiskvier och daimbiskvier. Puh! Är långt ifrån färdig men en bra bit på väg.
 
 
 
 
Så här såg det ut på köksbordet tidigare idag. I morgon ska biskvierna doppas i choklad, men sen är det klara att ätas.
 
Recept på blåbärsbiskvier hittar ni i detta inlägg.
 
Kram Cecce
 
 
Kommentar postad
Vilket roligt tema på fikakalas......Kul! Kram Anette
Kommentar postad
Ljuvligt & gottit kafferep & så vacker du är på fotot ♡ ...
/Kram