Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Bland påskkärringar, påskharar och andra påskhärligheter i Blå Hallen.

 
Idag (snart i går) har jag varit på påskmarknad i Blå Hallen i Höganäs. Eftersom ändå var i krokarna passade jag, Lillan och mormor på att ta oss en tur bland alla lokala utställare. Oj, så mycket det fanns att titta på och förundras över. Charkuterier, bakverk, choklad, hantverk av olika slag, loppis och blommor. Allt på en och samma plats.
Det finns så mycket duktigt kreativt folk runt om i vårt land. Inte minst i Kullabygden där jag har mina rötter.
 
En av ovanstående påskkärringar fick följa med hem i Lillans påse. Så bra att ha mormor med vid sådana här tillfällen, som handlar allt man vill ha (ja,..nästan i alla fall)
 
 
 
Andra små söta påskkärringar....
 
 
 
Jag hamnade så klart här. Vid lakritsrötterna.
En kvinna från Naturkraft och som driver sidan handlakryddor sålde örter och kryddor i olika kryddblandningar, helt utan tillsatser. Sådant gillas. Jag köpte en kryddblandning som kallades Svartepetter innehållande flingsalt, dill,dillfrö, vitlök, chili och lakrits. Mmm...supergod!
 
 
 
 
Bröd från Röstånga Mölla Bageri.
 
 
 
 
Kullabygdens Vanilj och Choklad sålde sina handgjorda praliner, chokladägg och chokladharar. De sålde även chokladpellets i lösvikt som jag köpte med mig hem och som säkert kommer till användning vid påskens bak.
 
 
 
Och mycket mer som inte hamnade på bild. En trevlig tur i hembygdsmiljö och ett skönt avbrott i bakninghysterin. Ärendet upp till föräldragården var att hämta hem burkar med kakor som lånat plats i föräldrarnas frys, men det kändes bra att kunna förena nytta med lite nöje. Inte minst Lillan var överförtjust över att få träffa mormor och morfar och kusinerna en liten stund.
 
Är det fler än jag som inte är i fas i kväll med tiden i kväll? Hm...vänjer mig aldrig vid dessa timförskjutningar och kommer helt ur rytm. Vet inte om det är åldern eller en allmän tröghet i rutinerna. Gillar det hursomhelst inte. Men nu är det dags att krypa till sängs. Är ju ledig i morgon så jag antar att jag inte ska gnälla.
 
Kram Cecce