Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Kakbuffe i slottsmiljö.

 
Ni som vill undanhålla er söta frestelser eller en viss dregelrisk kan blunda nu...haha! Tänkte nämligen visa er bilder från förra söndagen då jag, Charlotte, Ramona och Anita var på besök på Taxinge slott för att frossa i bakverk och kakor. Taxinge Slott (som också är känt för inspelningen av Hela Sverige Bakar...ja, det berömda tältet stod uppställt på baksidan) bjuder nämligen på en kakbuffe som heter duga. Charlotte och jag ville bli  inspirerade inför kommande cafesäsong och vi fick vårt lustmäte tillfredställt med räge kan jag meddela.
Massor med tårtor, småkakor, rulltårtor, bakelser - de flesta välkända, klassiska - samsades på vånigsfat och tallrikar. Snyggt och vackert och rena himmelriket om man är intresserad av kakor, kaffekalas och svensk fikakultur.
 
Taxinge Slott är för övrigt vackert beläget i en fantastisk natur. Bara det är värt ett besök. 
 
 
 
 
 
Svårt att välja? En viss beslutsångest infinner sig vill jag meddela.
 
 
Tjusiga små mördegsbakelser...
 
 
...klassiska småkakor...
 
 
 
...vackert komponerat och frestande för öga och gom.
 
 
 
Själv valde jag bulle med vaniljkräm (makalöst god), citron och lakritsbakelse (såklart) och en citronmarängpaj (som jag saknade grädden till). Vi gjorde vår egen lilla kakbuffe genom att dela på smarrigheterna och jag provsmakade även vaniljhjärta (godast), nötpaj och lakritsbiskvier.
 
Kakmätta, nöjda och dästa lämnade vi slottet och konstaterade lite kaxigt att våra egna kakor väl håller måttet. Litet minus i kanten var att kaffet inte serverades i kaffekoppar utan i muggar. En liten detalj men ändå viktig i helheten. 
 
Idag ska jag åka upp till föräldahemmet för att hämta hem kakburkar som jag förvarat i föräldrarnas frysbox. Ett problem jag har här hemma att frysen inte räcker till för alla kakor jag producerar..haha. Tror det får vara nästa investering i hushållet. 
En frys på önskelistan alltså. Någon i närheten som har en över?
 
Önskar er alla en härlig söndag!
 
Kram Cecce
 
Kommentar postad
Herregud vilken kak och tårtbuffé!! Det vattnade sig i munnen när jag tittade på bilderna ;)
Ha en jättehärlig påsk!
Kram
Kommentar postad
Slottsmiljö & gottit sååå härligt ♡ ...
/Kram fina!

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben