Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Påskprinsess!

 
Lördag.
Jag dricker dagens första kaffe vid köksbordet och njuter av de där tysta morgontimmarna när bara jag är vaken. Går gärna upp någon timme tidigare bara för att få lite egentid innan resten av familjen kommer droppande upp ur sängarna. Och denna morgon känns det extra skönt då jag vet att jag har ett helt lov framför mig att spendera. Nåja, nu kommer det bli en hel del arbete också. Från och  med onsdag nästa vecka beger jag mig till Oskarshamn för att öppna upp cafeet tillsammans med Charlotte. Men det är mest roligt.
 
 
Igår monterade jag och en elev ihop en påskgul prinsesstårta till fredagsfikat för att fira lite extra det stundande påsklovet. Jag hade förbakat bottnar och förberett sylt och vaniljkräm, så vi bara kunde inrikta oss på det roligaste. Montering och dekorering.
 
 
 
Tårtbottnarna är glutenfria och är enbart bakade på potatismjöl, vilket går utmärkt på denna typen av tårtbottnar. Tårtan fyllde vi sedan med blåbär-och-hallonsylt som vi kryddade med lite rålakrits. Supergott att ha i sylt och tar inte över i smaken utan kan bara anas någonstans i eftersmaken. Provade också att ha i gelatin i vaniljkrämen. På så vis sjunker den inte in i tårtbottnen och syns ordentligt. 
 
 
 
Jojomen. Den där matematiken slipper man inte undan ens i bakning. Här fick min kära elev både mäta och prata radie, diameter och räkna omkrets av en cirkel. Inte det lättast kanske men nödvändigt då jag bestämde mig för att inte täcka hela tårtan med marsipan, utan bara sidorna. På toppen spritsade vi grädde och dekorerade med chokladägg och mandelägg med lakrtits från Anthon Bergh.
 
Jag hade köpt vit marsipan som vi färgade gul, med gelefärger som jag fått från Dr Oetker. Ett bättre alternativ en vanlig hushållsfärg som ibland gör marsipanen för "blöt".
 
 
 
Voila! Blev både fin, god och påskig!
 
Mätta och nöjda kunde vi sedan önska varandra glad påsk och promenera rakt in i ett stundande lov. Inte dumt alls.
 
Idag ska jag fortsätta mitt förberedande inför cafeet. Ska bland annat baka glutenfri morotskaka och göra en mangomoussetårta. Bakpyssel i dag alltså. Förhoppningsvis spricker solen fram bakom allt det gråmulna. Längtan ut är stor vid denna tiden på året då man vistats inomhus hela vintern.
 
Vad ska ni göra?
 
Kram Cecce
 
 
Y
Kommentar postad
Äta mandel och lakritsägg, som du "lurat" och frestat mig att köpa IGEN !! Nåja lite annat också tillsammans med hoa vänner! Sen bär det snart iväg långt bort....!!
Ha en riktigt glad och trivsam påsk norröver!! Kramar till dig och de dina!!
Kommentar postad
Mmm...Så gotti ♡ ...
/Kram från mig i vår ☼-en!
Kommentar postad
Mums!

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben