Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Två favoriter.

 
Det här med vardagsmaten är ett återkommande kapitel. Ofta ska man åstadkomma något gott, som alla i familjen tycker om, helst enligt kostcirkeln och på relativt kort tid, då alla är hungriga vid tiden kring arbetsdagens slut. 
 
Hemma hos oss har Chicken Fingers (receptet hittar ni här) blivit en favorit på middagstallrikarna. En bra rätt som passar alla, även den äldre sonens önskemål om mjölk-och glutenfritt. Receptet hittade jag hos Åse och består av kycklingfile som strimlats, marinerats och sedan panerats i ägg, mandelmjöl och parmesanost. Mums! Stekt i ugnen på ganska hög värme och blir sådär krispigt goda som chicken fingers ska va.
 
 
 
Och så detta brödet! Klicka på länken så kommer ni till receptet. Inget för glutenallergiker men för oss som tål vetemjöl är det riktigt gott att ha i brödkorgen.
Passar utmärkt att rosta, eller baka till ut till franskbrödbullar. Om man vill kan man göra bullarna på kvällen och låta dem nattjäsa i kylen och sedan baka av på morgonen. Himmelskt med smör och ost på!
 
Två favoriter hemma hos oss presenterade så här i onsdagen, mitt i arbetsveckan. Hoppas det kan vara till någon inspiration.
 
 
 
 
Sonen-som-aldrig-vill-vara-med-på-bild tycket att jag kunde ta en bild på hans frukosttallrik. Vet inte hur inspirerande den är (tveksamt...skulle jag vilja säga) men dock. 
Makrillfié, paleoscones toppat med kaviar och Drottningtårta till efterrätt! När en tonåring får välja.
 
Önskar er alla en riktigt fin dag!
 
Kram Cecce
Kommentar postad
Det är en varierad frukost i alla fall. Kram Anette

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben