Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man delar ut recept på bästa rabarbersmulpajen med mandel och vit choklad.

 
 
 Här är en bild på rabarbercheesecaken jag bakade i går och som jag hade med mig till jobb idag. Har fått använda min mobil för att ta bilder den senaste tiden och har saknat min Nikon alldeles förskräckligt, USB-kabeln har varit trasig. Tyvärr har min MacBook (dator) några år på nacken och saknar möjlighet att föra över bilder via minneskortet. Men idag har jag äntligen varit och fixat en ny kabel. Och det var kabeln som var i sönder och inte kameran som jag befarade. Sköönt!
 
Har redan fått förfrågningar på receptet på rabarbercheesecake. Följde inget färdigt recept så jag ska se om jag kan komma ihåg exakt hur jag gjorde. God blev den i alla fall och jag dekorerade med snirkliga bokstäver i vit choklad med texten: Snart sommar! Ja...för oss som arbetar i skolan har nedräkningen börjat.
 
 
 
 
Gjorde även denna rabarberpaj tillsammans med en elev idag. Är en av mina absoluta favoritrecept vad gäller rabarbersmulpaj och jag  har publicerat receptet här tidigare. Dock tål det att upprepas och följer nedan.
Vi gjorde pajen glutenfri och använde oss av vanlig glutenfri mjölmix (Finax röda paket) och det gick hur bra som helst. Den hackade mandeln och den söta chokladen gör pajen påde knaprig och söt mot den syrliga rabarbern. Vill man kan man krydda med lite kardemumma, kanel eller ingefära som sätter lite extra smak på det sötsyrliga. Prova er fram.
Rabarberpaj med vit choklad och mandel

Till 6 pers:
500 g rabarber
2 msk strösocker
1 msk potatismjöl


Deg:
100 g vit choklad
1/2 dl sötmandel
100g smör
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn
1/2 dl strösocker


Tillbehör: 
Vaniljglass
 
1. Sätt ugnen på 200 grader. Ansa och skär rabarbern
i 2 cm breda bitar. Blanda dem med socker och potatismjöl.
Fördela rabarbern i 6 ugnssäkra portionsformar eller i en
stor pajform.

2. Grovhacka choklad och mandel. Smält smöret i en
kastrull tills det börjar bli brynt. Ta kastrullen åt sidan
och låt smöret svalna. Tillsätt vetemjöl, havregryn och socker.
Blanda i choklad och mandel.
Fördela blandningen över rabarbern.

3. Grädda pajerna i ugnen ca 20 min, tills täcket har fått
fin färg. Servera pajerna ljumma med vaniljglass.
 
 
 
 
Svårt att tänka sig att dessa bilder är tagna klockan åtta på kvällen. Visst är det underbart att dagarna är så mycket längre än bara för någon månad sedan? Lillan och jag har påbörjat en trevlig vana med promenader längs stranden. En stund att se fram emot under vardagarna då allt rusar på i en farlig fart. Det gäller liksom att njuta så mycket det går av våren, både vad gäller primörer och natur.
 
Men nu väntar sängen. Vetskapen om sovmorgon i morgon gör det extra skönt att krypa ner mellan bolsterna.
 
Kram Cecce
 
 

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben