Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man har en god helgfrukostvana och delar recept på lika god lemoncurd.

 
God förmiddag!
 
Vaknar upp till nyheten om Eurovisionsschlager vinst för Sverige och Måns! Så kul! Grattis, grattis! Extra kul då Måns varit elev på den skola jag undervisat på i tolv år (dock inte numera). När jag började på skolan gick Måns i årskurs åtta, vilket föranleder mig att känna mig så där gammal, som man kan göra i bland...ha ha.
Redan på den tiden var Måns en entertainer och uppträdde på skolans avslutningsrevyer. Och nu går han och vinner Europas största musiktävling! KUL!!
 
Själv har jag denna morgon ägnat mig åt att baka scones - lite av en tradition här hemma på söndagarna. I dag med lemoncurd som jag gjorde i går. Åh! Så gott med nygjord curd och inte alls svårt att göra själv. Blir godare än köpt vill jag lova.  Så här gjorde jag:
 
 
 
Lemoncurd
2 citroner (saft och skal)
1,5 dl socker
50 g smör
1,5 msk maizena majsstärkelse
3 ägg
 
Pressa saft och riv skal från citronerna (tvätta noga om du inte använder ekologiskacitroner som är att föredra). Spara lite citronsaft att röra ut Maizenan i. Sjud resterande citronsaft, skal, socker och smör ca 5-7 minuter. Sila av skalet. Rör ner Maizenan. Vispa ägg och rör ner. Låt blandningen sjuda tills den tjocknat, men låt inte koka. Ta av och häll över i en skål och låt den svalna.
 
Mängden maizena är lite beroende på hur stora citronerna är. Jag använde stora citroner och använde 2 msk Maizena. Blir curden för lös, tillsätt lite extra Maizena och fortsätt sjuda tills önskad tjocklek.
 
Tips: Denna lemoncurd är utmärkt att ha som tårtfyllning, eller kräm i olika bakverk.
 
 
 
 
Om en liten stund ska jag åka norrut till min lilla hemstad Höganäs. Ska möta upp min syster och hennes familj och mina föräldrar på en för tidig morsdagsmiddagSaluhallen/Magasin 36. SKa bli både gott och trevligt. Älskar Saluhallen i Höganäs och har skrivit och visat bilder därifrån tidigare. Har ni vägarna förbi tycker jag absolut att ni ska göra ett besök där.
 
Önskar er alla en riktigt härlig söndag!
 
Kram Cecce

     

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben