Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man känner doften av nybakat.

Cookiekaka!
 
 
Hurra! En efterlängtad fredag är här och jag är på väg till jobb med en nygjord rabarbercheesecake till fredagsfikat som jag bakade i går. Kunde bara inte låta bli. Rabarber är så fasligt gott vid den här tiden på året och cheesecake....tja...inte mycket som slår det. Och kombinationen tror jag är magisk.
 
Egentligen hade jag önskat att jag varit på plats i Oskarshamn och vårt cafe som håller öppet denna helg på grund av ett evenemang i stan - Turista Hemma. Tyvärr är de där trettiofem milen ett hinder för att fara upp varje helg så denna gång får Charlotte klara sig själv. Inget jag är speciellt orolig för! Hon kommer fixa det med bravur. Vet att hon bakat och fixat och gjort cafeet vårpyntat och fint. Kan känna doften av nybakade kardemummabullar ända hit (skuille tro att hon är i full färd med bullbak i skrivande stund)! Ni som har möjlighet - kika gärna in på en fika.
 
Nästa gång vi öppnar är det sommar och under juli månad har vi öppet dagligen (förutom söndagar) och då är jag på plats igen. Längtar redan!
 
 
Här är några bilder från kakdisken förra helgen. Här ser ni mjölkchokladsnittar....
 
 
....Kullakakaor och kokosbakelser....
 
 
...mangomoussetårta med hallongele...
 
 
....blåbärsmoussetårta.
 
 
 
Bild lånad från Turista Hemma
 
Som sagt! Äntligen en fredag att njuta av! Förutom att käka rabarbercheesecake och rabarberpaj (jojomen...idag slår vi på stort) ska jag fortsätta öva inför skolavslutningen med mina elever och lämna in min kamera för lagning och förhoppningsvis hinna med en tur på stan innan det är dags för fredagsmys på hemmaplan.
 
Hoppas ni alla får en fin fredag. Som sagt - kika gärna in på cafeet för en gofika och skön stund i trädgården. På söndag bjuds det även på hantverk och försäljning. Missa inte!
 
Kram Cecce
Kommentar postad
Det är inte klokt vad ni är kreativa och levererar fantastiskt vackra smarriga cafébakelser! Slurp, bara måste försöka komma förbi någon dag i sommar! Och ni är ju söta som socker också.
Kramen!
Lisa
Kommentar postad
Vad gott allt ser ut!!!!!!!!!
Blev nyfiken på rabarbercheesecake.. delar du med dig av det receptet?
Här har vi haft ett otroligt fint väder idag.
Kan förstå att du inte kan resa varje helg till Oskarshamn... det är några mil.
Du får ha en trevlig helg nere i Skåneland.
Kram gun
Svar: Jag ska se om jag kan skriva ner receptet:-)Kram Cecce
cecce
Anonym
Kommentar postad
hej, har ni något socerfritt samt glutenfritt ? exempel rawbollar eller liknande...
Svar: Hej! Vi har ganska många glutenfria alternativ. Och vi brukar alltid ha något sockerfritt också. Du är välkommen:-)/Cecce
cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben