Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Glutenfri äppelkladdkaka!

 
Borde egentligen stänga ner den här datorn till förmån för sängen. Den stora tröttheten har anfallit mig ikväll. Kan bero på förkylningen som vägrar ge med sig och jag försöker motstå frestelsen att falla in i de sussande andetagen från tioåringen vid sidan om. Motstår frestelsen - Ett litet tag till.
 
Har ägnat delar av kvällen till fortsatt felsökning av min MacBook. Ett ganska frustrarande uppdrag som inte verkar lösa sig. Nu har jag i alla fall felsökt det jag kunnat, och om jag inte lyckas åstadkomma något vidare med de medel jag själv och vissa närstående hjälphjärnor kunnat bistå med, måste jag känna mig besegrad till förmån för experthjälp i stadens Macbutik. Skam den som ger sig och jag lär mig en del på kuppen. Nåja...det är bara teknik och jag klarar mig hjälpligt med dotterns dator så länge.
 
Innan sömnen tar över ska ni få receptet på en äppelkladdkaka som jag och en elev bakade i fredags! Superenkel att baka och superenkel att äta (för mycket av). Vill man kan man servera kakan med kardemummagrädde, men det går också bra med lakritsgrädde. Jajamen. Lakrits och äpple gifter sig alldeles utmärkt ihop!
Vi bakade kakan med glutenfritt mjöl, med gott resultat. Vill man ha den mjölkfri kan vanligt smör utbytas mot mjölkfritt och serveras med soya- eller havregrädde!
 
 
 
Fick inga riktigt bra bilder som gör denna kaka rättvisa men det blir så när man bara har mobilen att tillgå.
 
 
Äppelkladdkaka
 
200 g smör
3 ägg
4,5 dl socker (jag bytte ut en del av sockermängden mot kokossocker som är ett nyttigare alternativ till vanligt socker)
3,75 dl vetemjöl
1,5 msk vaniljsocker
2-3 äpplen
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop ägg och socker och tillsätt det smälta, varma smöret.
Tillsätt mjöl och vaniljsocker och rör ihop allt till en slät smet. Skala och riv äpplena och bland ner dem i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
Grädda kakan mitt i ugnen i 20-25 minuter.
Kakan ska fortfarande vara lite kladdig (men inte lös) i mitten när den är klar.
Låt kakan kallna innan servering!
 
Ät och Njut!
 
 
Kram Cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben