Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Kladdkakebollar med kakdegsgömma.

 
Hej på er!
 
Har som vanligt landat under kökslampans varma sken, efter läxläsning, matlagning, middag och diverse annan onsdagsgöra och tänkte bjuda er på receptet på något riktigt smaskigt! Blev inspirerad på kladdkakans dag att prova göra kladdkaksbollar med kakdegsgömma efter inspiration av Fridas bakblogg. Två saker i ett liksom. Kladdkaka och kakdeg kan ju bara bli succe och kan säkert göras med olika smaksättningar och i olika varianter. Har redan lurat ut ett nytt recept som jag tänkte testa till helgen. 
 
Man mosar helt enkelt kladdkaka som man sedan klär runt små bollar av kakdeg fylld med små chokladbitar och doppar sedan härligheten i smält choklad! En pralin, eller en liten småkaka eller godisbit att njuta av till en kopp kaffe - eller varför inte tillsammans med en kopp glögg? Mumma, säger jag bara!
 
Om kladdkakan blir för smulig - prova att blanda med lite smält choklad eller philadelphiaost.
 
 
 
Kladdkakebollar med kakdegsgömma
 
Recept på kladdkaka hittar ni bland annat i detta inlägg, eller använd ert eget favoritrecept.
 

Kakdeg:
75 g Smör
0.75 dl Farinsocker
0.25 dl Strösocker
1 msk Mjölk
1 tsk Vaniljsocker
2.25 dl Vetemjöl
1 nypa Salt
2 dl Hackad choklad

 

Gör så här:
Vispa smör med farin- och strösocker, ljust och fluffigt.
Tillsätt mjölk och vaniljsocker, vispa ihop.
Tillsätt sedan vetemjöl, salt och choklad.
Arbets ihop en jämn deg.
Rulla 10 matskedsstora bollar.
Lägg bollarna i frysen i 30 minuter.

Mosa den kalla kladdkakan i en skål.
Tag fram de frysta kakdegsbollarna och rulla in dem i kladdkaka.
Frys ytterligare 30 minuter.
Smält chokladen och tag sedan fram de frysta bollarna.
Doppa dem i choklad och lägg sedan på ett bakplåtspapper för att stelna.
  

 
Ät och njut!
 
Kram Cecce