Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man börjar dagen med Paleoscones, datorer och stearinljus.

 
Och så har det redan hunnit bli lördag morgon och jag och min fina äldsta - Emsen har gunggat morgongrusen ur ögonen och landat här vid köksbordet. Här, där vi ofta sitter när vi träffas. Gårdagskvällen ägnade vi vid fiskgrytan, skar grönsaker, fisk, kryddade med saffran, avsmakade den puttrande tomatsåsen och bakade dinkelbaugetter med äpplen och valnötter för att slutligen slå oss ner vid uppdukat bord med övriga familjemedlemmar för att känna in fredagskvällen. Denna härliga! 
De gamla Greys Anathomyavsnitten gick varma på tvapparaten och vi hann se så långt som till sista avsnittet som finns tillgängligt i raden DVD-filmer. Nu blir det paus i glassätande och långa soffsittningar framför tvapparaten om helgkvällarna. I alla fall på ett tag till nästa säsong kommit ut och jag längtar redan.
 
När Emsen förgyllde med sin närvaro i hemmet senast (hon bor ju numera i Lund) bakade hon goda Paleoscones till frukost till oss. Enkla, goda och utan mjöl och mjölk! Hemligheten heter banan, ägg och kokos. Inte så mycket mer än så!
 
 
 

Recept:

1 banan
1 ägg
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
nypa salt

Enklare måttangivelser får man leta efter. Rör ihop allt och klicka ut 4 små degar. Grädda i 200 grader ca 10 min. Njut!

 
Här -  en bild på dinkelbaugetterna med äpple och valnötter som jag bakade i går. Ska skriva ner receptet till er lite senare. 
 
Så.
Nu sitter vi alltså här igen - Emsen och jag - vid stearinljus, datorer och nygräddade scones som belägrar köksbordet denna lördagsmorgon. Ett synnerligen trevligt sätt att träffas på. Bröderna sover fortfarande och Lillan övernattar hemma hos en kompis. En lugn skön lördagsmorgon i samklang med ett alltmer kylslaget väderläge utanför köksfönstrerna. Doften av nybakat värmer inomhusatmosfären tillsammans med tystnaden och skuggorna från stearinljuslågorna på den mönstrade tapeten. Mmmm...kan inget annat än att vara nöjd med livet,
 
Resten av lördagen kommer jag och mina döttrar spendera med klädinköp på ett av Lunds shoppingcentra.
Nya vantar behövs, liksom vinterjacka till Lillan och stövlar därtill. Det gäller att rusta sig för vintern!
 
Hoppas ni alla har en skön start på denna lördag och helg.
 
Kram Cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben