Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Vinterhelg.

 
 
God söndagskväll!
 
Det blev ingen tur till föräldrahemmet med vinterdäcksbyte som mål. Kändes helt enkelt som en alltför stor risk med tanke på helgens allmänna väderläge med snökaos och ishalka. Sommardäcken får hänga med tills temperaturmätaren visar över nollstrecket vilket spås inträffa någon gång i nästa vecka. Anklagar mig själv lite grand då jag borde veta att kylan ofta slår till så där oförutsett här i söder i november, och fixat vinterdäcken tidigare. Men. Men. Det ordnar sig nog.
 
I stället har jag legat i hemma i sängen och försökt kurera min förkylning genom att vila, dricka hett ingefärste och proppa i mig lakrits och hoppas det hjälper. 
 
 
 
 
Helgen i övrigt har präglats av en viss förvåning över hur snabbt det vyerna utanför fönstret kan skifta. Från de vackraste höstfärger till nakna trädstammar och yrande snö. 
 
 
 
Och inomhus har ugnen gått varm och jag har bakat höstiga baugetter...
 
 
...och saffransbullar...
 
 
...och i fredags bakade vi denna äppelkladdkaka med kardemummagrädde på jobb innan vi skildes åt inför helgen.
 
 
 
En fin och god helg har passerat alltså, i umgänge med de bästa och skönt varande i hemmets trygga vrå. Sådana heger behövs också och jag trivs ganska bra med att sitta vid köksbordet och värma händerna mot en varm kopp ingefärste. Att bylsa på mig yllekoftor och baka en och annan kaka. En skön omväxling till vardagens rutiner och jobbsociala aktiviteter som kräver min skärpa och omvårdnad.
 
Och medan jag applåderar ut helgen försöker jag ställa om till måndag. Ny vecka. Nya tag.
Håller tummarna för att förkylningen som bestämt sig belägra kroppen ska ge vika i takt med att utomhustemperaturen stiger och att vinterdäcken ska vara på innan nästa snöoväder landar och lamslår.
 
Kram Cecce
 
 
 
Kommentar postad
du har ju ngr dagar till på dig innan lagen säger att du måste ha vinterdäck så... :-)
Vi fick på våra i lördags & nu lovar man mildväder & regn.. så passande ;-)
Fats jag har hellre lite snö o frost :-)

Verkar som du har haft en mysig helg med familjen... skönt!
Jag tycker absolut du ska tipsa sonen om sked till popcornen.. enligt säker källa så gör proffsen så när man spelar data ;-)

Ha en fin kväll!
Kram

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben