Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Kärleksmumstårta och det var inte jag!!

 
Ursäkta min dålig uppdatering här inne. Just nu är det en massa saker som händer (övervägande positiva) och tiden framför datorn naggas i kanten en del. Tänkte i alla fall kika in och dela med mig av receptet på Kärleksmums som vi bakade till fikan i fredags innan jag åkte till Stockholm. Använde mig av Leilas recept som jag tycker är det godaste när det gäller kärleksmums, eller mockarutor som jag egentligen är van vid att det kallas. I detta recept använder man sig av mörk choklad som man hackar och lägger i smetern, vilket gör kakan extra chokladig. Även glasyren är lite annorlunda än den "vanliga" då den i stället för smör innehåller vispgrädde och mörk choklad. Som en ganache. Nästa gång jag bakar dennna kaka ska jag byta ut kokosflingor mot rostade hasselnötter. Choklad och nötter är oslagbart!
 
Jag valde att baka kakan i en rund springform i stället för i den klassiska långpannan. Halverade receptet och använde mig av en form med måtten 24 cm i diameter. På så sätt fick kakan ett nytt, mera tårtlikt utseende!
Jag bytte även ut vetemjölet mot Finax glutenfria mjölmix. Funkade finemang!
 
 
 
Receptet på Leilas Kärleksmums hittar ni här.
 
 
 
 
Annars idag:
 
En oansenlig mängd nagellack på diskborsten och en slöja av acetondoft mötte mig när jag kom hem från jobb i dag. Det röda strecket på hakspetsen avslöjade dotterns vilda framfart med nagellacksflaskan, trots ett ihärdigt: Det var inte jag!! Suck...vad snart tioåriga döttrar kan hitta på.
På tal om tioåringar så fyller Lillan som ju inte är så liten längre tio år på lördag och jag laddar för överraskningar, som jag tror kommer falla damen i smaken. Kräver en del fixande och trixande men hoppas planen håller hela vägen till lördag morgon. Ska bli spännande att se hennes reaktion på den...ha ha.
 
Nu ska jag ta tag i pizzabaket, som såsmåningom ska tjänstgöra som kvällens middag. Och så ska jag förhoppningsvis bli klar med mina bröllopsbilder. Hög tid för det!
 
Kram Cecce
Kommentar postad
Gott! Det ser ju roligare ut med en rund kärleksmums =)
Kommentar postad
Mumms så gottit & vilken fiiin ❤️...
Blev riktigt sugen nu hihi får be min Micke köpa Kärleksmumms till fikat/Kram

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben