Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man förbereder sig för avfärd.

 
Dricker en sista kopp te och knaprar nybakade fröknäckebröd med okristligt mycket ost innan jag grottar ner mig i dunet för denna dag. En dag som har gått åt till att förbereda morgondagens avfärd mot öster och storstaden. Mellansonen är nu avlämnad hos mormor och morfar där han tillsammans med  Göteborgskusinen ska tillbringa några lovdagar, min och Lillans väskor står någorlunda färdigpackade i hallen och kvar är endast den sista maskinen tvätt som efter detta inläggs avslutande ska hämtas.
Kort och gott: Hösten är fortsatt ljuvligt vacker och allt verkar ordna sig till det bästa.
 
 
 
 
Bilderna är från igår när vi (läs Lillan) karvade i den införskaffade pumpan och formgav en riktigt söt liten halloweenpumpa. Fröna tog hon fint tillvara som sedan rostades i ugnen och fick tjänstgöra som innehåll i sconsen vi bjöd Anna och S på.
 
 
 
Och så bakades det kladdkaksmuffins efter Leila:s recept (godast om ni frågar mig) och spritsade isblå och orange vispgrädde på toppen.
 
 
Bakade även dessa scones med pumpa- och solrosfrön som avnjöts tillsammans med kanelsmör. Lite annorlunda men hur gott som helst!
Det blev en trevlig halloweenfika med de bästa av vänner och medan stearinljusen fladdrade hann vi avhandla det mesta av värde under mjukt prat och med uppvisningar i skräcksminkningarnas konst från de yngre.
 
Nu vänner är det dock hög tid för mig att hämta upp den där tvätten innan jag stänger ner för den här dagen.
Sov gott alla fina!
 
Kram Cecce
 
Kommentar postad
Ni är så fixiga och trixiga. Mysigt. Jag borde också baka fröknäcke, det var längesen. Kram Anette

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben