Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man bakat goda, saftiga och nyttiga fröbröd med morötter.

 
Fler än jag som försöker leva lite nyttigare efter sommarens utsvävningar? Skulle tro det. I alla fall bakade jag nyttigare frukostbullar i lördags efter ett recept från Ulrika Davidssons bok med rawfoodrecept. Riktigt goda med morötter, ägg, mandel, solrosfrön, pumpafrön och linfrön. Idel nyttigheter alltså och helt utan vetemjöl. Det som tar lite tid i anspråk är att riva morötter men det är också dessa som gör bullarna saftiga och goda. Mödan värd alltså.
 
 
Receptet kommer här:
 
1/2 kg morötter
2 dl mandel
2 dl solrosfrön
2 dl pumpakärnor
1 dl linfrön
4 ägg
(ev lite bakpulver)
 
Dekoration: Pumpa- och solrosfrön
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och riv morötterna fint. Mixa nötter och frön tillsammans med 3 dl av de rivna morötterna. Blanda med resten av morötterna. Visap upp äggen och rör ner i smeten. Forma degen till bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö lite pumpa- och solrosfrön över och grädda i ugnen i ca 60 minuter. (JAg hade inne mina i ugnen 45 minuter, men det beror säkert på ugn och storlek på bullarna. Smaka dig fram här)
Likaså använde jag lite bakpulver för att få lite extra luftighet i bullarna.
 
 
 
 
Som sagt: Goda och kommer säkerligen bakas igen i detta hus.
 
Min dator krånglar värre än vanligt och jag börjar bli trött på att sitta och vänta på uppladdningar och andra konstigheter. Ska prova med ett nytt operativsystem i morgon. Hjälper inte det får det vackert bli till att investera i en ny skulle jag tro. Utan dator kan jag liksom inte leva..ha ha! Hemskt men sant.
 
Känns som om jag befinner mig i någon slags ställtid. Har mycket tankar, ideer och funderingar men annars en överskådlig alamancka. Skönt och jag tänker att det är bra med lite lugnare perioder i livets mittfåra. Ger tid för tanke och reflektion och förhoppningsvis kommer något bra utav det. Samtidigt...något rastlös och emellanåt frustrerad. Jag ser så många möjligheter men orkar inte riktigt börja dra i trådarna. Enkelt är oftast rätt och jag låter därför tiden jobba för mig. Inte mot. Under tiden lever jag i det som är. Otroligt nöjd med det jag har, åstadkommer och får uppleva.
 
Kram Cecce
Anonym
Kommentar postad
Spännande med lite nyttigare..... Kram Anette
www.anettan.blogspot.se

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben