Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man får se Lund från ovan.

 
Domkyrkan i Lund. En mäktig byggnad.
Idag fick jag och mina kollegor en oplanerad visning på hög höjd, då den snälle kyrkovaktmästaren tog oss med upp på loftet, över valv och kyrkorum. Helt plötsligt befann vi oss strax under taket, spaterandes i dunklet på knaggliga plankor och blickade ner på takvalven. Hu...fick trots de små gluggarna till fönster svindel av bara tanken på hur högt upp vi befann oss och historiens vingslag nafsade oss i nacken medan kyrovaktmästaren berättade på bred skånska om eventuella spöken, väsen och ett och annat skelett. Kändes speciellt att få se allt det där som rymmer sig ovan valven och som få får tillfälle att se. Bara så där...en liten oansenlig tisdag.
 
 
 
Fina Lisbeth!
 
 
Lite Eiffeltornskänsla...
 
 
Lund från ovan, genom ett hönsnät.
 
 
Och så en suddig selfie i mörkret.
 
Det var svårt att fotografera och få bra bilder då det var ganska mörkt och dunkelt, men det fanns en hel del att dokumentera.
 
 
Ett spännande inslag i en för övrigt vanlig tisdag som inte innehållit några större konstigheter.
 
Har ägnat en hel del timmar de senaste kvällarna åt att katalogisera och föra över bilder från datorn till en hårddisk. Jag har över tjugotretusen bilder i datorn och startskivan är full. Dessutom behöver jag uppdatera en numera föråldrad MacBook med ett nytt operativsystem vilket kräver datorutrymme. Suck...det är sådant här man ska syssla med under ledighet eller mörka vinterkvällar, men...som med så mycket annat skjuts det upp men nu är det hög tid att ta tag bildsorterande och överföring till säker plats. Hursomhelst skönt när det blir gjort.
Dessutom får jag chansen att hitta små guldkorn, minnen, foton som påminner mig om många härliga stunder under åren som gått.
 
 
 
Kram Cecce
 
 
Anonym
Kommentar postad
Jag har inte varit i Domkyrkan sen jag gick i skolan.....spännande. Kram Anette www.anettan.blogspot.se
vaktmästar i Domkyrkan håkan
Kommentar postad
det är alltid roligt att berätta om Domkyrkan
vaktmästar i Domkyrkan håkan
Kommentar postad
det är alltid roligt att berätta om Domkyrkan

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben