Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Lakritsinspiration!

 
Blev paus här inne ett tag. Det blir så ibland när det är mycket som ska komprimeras ihop i en liten måndag och tisdag, speciellt när det där vardagliga sköna bryts av mer obehagliga historier som man inte rår på. Tänkte inte orda så mycket mer om det just nu, utan raskt skicka oss tillbaka till helgens begivenheter och trevligheter. Lakritsfestivalen!! Himmelriket för en lakritsnörd som jag haha...
Detta lakritsfestivalår stötte jag på en för mig okänd kvinna -  Liv Sandberg - som bakade fanstastiska skapelser. Ja, ni ser ju!! Hennes bakverk är som små konstverk och hon är en av världens främsta tårtdesigners och sockerblomskonstnärer. Vill ni kika lite mer på det hon gör, kolla in hennes sida HÄR. Under Lakritsfestivalen visade hon upp vad man kan baka och göra med lakrits som ingrediens! Inspirerande!
 
 
 
 
 
Liv Sandberg- Cake Art.
 
 
En annan duktig kvinna och inspiratör är bloggerskan och kakboksförfattarinnan Manuela Kjelden som också fanns på plats under festivalen! Här ser ni en skymt av henne och hennes tjusiga skor!
 
 
 
 
 
Dessa praliner alltså!! Fantastiskt goda och jag är inte helt förvånad över att denna Salmiakbomb från Ett Chokladeri vann priset som Sveriges favoritlakrits 2016! Stort Grattis!!
 
 
 
Mer nytt!
 
Ni har kanske smakat  hallon/lakrits skallar tidigare? Nu tar Bubs nästa steg och lanserar en ny premiumlakrits under namnet Bubs de Luxe. Finns både som söt - och saltlakrits och smakar hur gott som helst!!
Den nya lakritsen är gelatin- samt glutenfri, Fairtrade-märkt och har inga onaturliga tillsatser. Den kommer dessutom att vara svenskproducerad och innehålla 6% lakrits.
 
Gillas!!
 
 
Det här då?
Honung med lakrits! Jajamen! Jag som egentligen inte är någon fan av honung föll pladask för denna honung smaksatt med lakrits och en burk fick följa med mig hem. Perfekt att ha som en nyttigare/naturligare sås på glass!!
 
 
 
 
 
 Smakade även dessa pastiller - whiskeypastiller med 5% äkta Mackmyra Whiskey!
Det är fem tidigare Läkerolanställda som start ett bolag - Brand of Gefle - och producerar  numera premiumpastiller med lakrits och whisky. Spännande!
 
Och mycket mer finns så klart att berätta och visa från Lakritsfestivalen och jag får säkert anledning att återkomma med mera senare.
Men nu ska jag ägna denna eftermiddag åt lite hemmavila. Kan behövas efter de senaste två dagarnas intensiva görande och händelser. I morgon kommer H hit från Stockholm för att tillbringa helgen här. Kan behövas städas en del inför det besöket...haha! Jag vill ju liksom inte skrämma bort honom med en sådan sak.
 
Så nu laddar jag för städning. Jag ska bara.....vila lite först....zzzzz
 
Kram Cecce