Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man bjuder på gluten- och mjölkfria bakverk.

 
Uppehåller mig en stund till här i guldbröllopsfären. Jag blev nämligen tillfrågad av celebranterna om jag ville baka något mjölk och glutenfritt till de i samlingen som var intoleranta mot vetemjöl och grädde och jag är aldrig speciellt nödbedd då det kommer till sådana saker. Överst ser ni en gluten-och mjölkfri citronkladdkaka spritsad med Go Greens havrevispgrädde. Perfekt ersättning till vanlig grädde.
Använde mig av detta recptet men bytte apelsin mot citron, vetemjöl mot glutenfri/mölkfri mjölblandning  och Carlshamns mejerifria smör.
 
 
Längst fram i bild ser ni en äppelkaka med smultäcke smaksatt med kanel. En variant av denna saffranskaka som jag bakade i julas, men bytte ut saffran mot äppelskivor istället. Annars samma! 
 
 
Till sist, dessa goda vaniljrutor som Stockholmaren så fint spritsade med vispgrädde och dekorerades med guldhjärta.  Dock inte gluten och mjölkfria.
Dessutom hade min mor bakat sina berömda mandeltårtor med chokladsmörkräm och grädde som är väldans goda. 
 
 
Nu har vi lämnat helgen bakom oss och snart även denna måndag som för min del började med utvecklingssamtal med sonen som snart går ut nian. Mycket prat om betyg och gymnasieval sådär på morgonkvisten. Nog så viktiga saker när man är femton och snart ska in i vuxenlivet. 
 
Sen har dagen rullat på i arbete på sjukhusskolan och senare i kväll en lång uppfriskande promenad i skenet från gatlyktorna och med en önskan om att befinna mig i Stockholm där någon lyckats få biljetter till genrepet av Lena PH:s show som nu börjar gå på Cirkus. Har den senaste tiden lyssnat en hel del på Lena PH:s senaste låtar som jag kan känna igen mig i. Hon skriver så bra!! Både musik och texter går rakt in i hjärteroten och jag hoppas kunna gå och se showen så småningom. Men i kväll. Mest en frustration över att inte kunna få vara på plats och dela upplevelsen.
 
 
Kram Cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben