Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man tar en fika på St Jacobs Stenugnsbageri.

 
Mmm...finns det något bättre att strosa runt på kullerstensgatorna i Lund en lördagseftermiddag. Ta en tur in på Ahlgrens Konfektyr och bli bjuden på choklad av butiksägaren och sedan slå sig ner på ett cafe för att i lugn och ro dricka kaffe, äta en surdegsbaugette och kolla på folk i största allmänhet. Nä. Inte mycket som slår det!
 
I lördags tog jag och stockholmaren en fika på St Jacobs bageri. Hungern smög sig på så där mellan Ahlgrens Konfektyr och Udda Tina och jag är sällan svårövertalad när det gäller fika. Tyvärr är det inte många konditorier och cafeer som erbjuder mjölkfria smörgåsar eller bakverk. Så även i detta fallet men en av de snälla bageribiträdena fixade tillslut fram en mjölkfri baugette. Tack!
Dock tycker jag att bagerierna borde bli bättre på att kunna erbjuda just mjölkfria produkter/bakverk. Numera går det lättare om man efterfrågar glutenfritt men mjölkfria bakverk ligger fortfarande på efterkälken. 
Skärpning där.
 
Nåväl. Vi fick en fin stund i den trånga men mysiga lokalen. Kaffet och baugetten smakade gott!
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Det är inte så dumt när man gängar sig med en fotograf, som förstår det där med att man måste ta fram kameran i tid och otid, som tåligt väntar när man måste byta objektiv mitt i händelsernas centrum eller när man måste stanna kvar tio minuter extra för att bagaren snart ska spritsa mandelmassa och man bara måste ta ett foto. Det är fotokärlek det. Men man får också vara beredd på att hamna framför kameran och bli fotograferad när man minst anar...
 
 
 
 
En liten fin stund i lördagsvimlet på stan. Vi borde fika mera....det är en sak som är säker.
 
 
I morse lyckades jag med konststycket att börja mixa i hop Lillans morgonsmoothie utan att sätta på locket. Tjohoo! Mango, banan och kletig vaniljyoghurt all over the place! Höll på att missa bussen i racet med disktrasan  över köksluckor, golv, tak och tapet. Resten av dagen har dock förflutit utan vidare missöden och jag klappar mig själv på axeln för att jag orkade åka och handla nya byxor till Lillan under seneftermiddagen. Skönt när man inte skjuter saker på framtiden utan bara gör. Mer sånt.
 
Kram Cecce
 
 

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben