Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När sommaren är full av trevligheter - Apotekarns, Simrishamn och Vik.

 
Bråttom. Bråttom. Tiden är lite snålt tilltagen för ett inlägg så här på tisdagseftermiddagen men jag gör ett försök ändå. Om en halvtimma ska bilen packas för Stockholm dit jag och H tar oss i kväll. Det blir en kvällskörning upp till huvudstaden, men innan dess ska jag hinna träffa Anita - min fina vän från Oskarshamn. Sommaren är full med trevligheter minsann.
 
Och inte minst igår. Oj...vilken härlig dag vi fick när vi styrde kosan ner mot Österlen och hamnade i vackra Simrishamn. Tiden rusade iväg alldeles för fort på kullerstensgatorna och stenhusen och de underbara stockrosorna och Apotekarns som vi hittade fram till, till slut. Detta ställe som jag besökt en gång tidigare och som är stört omöjligt att inte förälska sig i. En liten medelhavsoas mitt i skåne. Funderade lite om inte just Simrishamn har en skånsk-grekisk touch överlag. Supermysig stad som är värd ett besök om ni aldrig varit där. Vi trivdes i alla fall - jag och min H där vi strosade omkring bland stenkrukor, lavendel, mosaikbord, smidesstolar och medelhavsväxter. Dessutom finns ett café med en vedugn där det bakas pizzor som såg makalöst goda ut. Vi var överens om att - nästa gång vi kommer hit. DÅ blir det pizza i trädgården hos Apotekarns. Det är ett som är sant.
 
 
 
 
 
 
 
Här sitter jag och njuter!
 
När hungern satte in tog vi en avstickare ner i Vik, för att äta vår medhavda matsäck! ÅÅÅÅhhh...tror jag hittat ett nytt paradis. Kändes som om jag aldrig ville åka därifrån. Vi slog oss ner på klipporna med gulmossa (om den nu heter så). En mossa som var gul och växte på klipporna i samklang med solen och havet. Underbart vackert och potatis-och-korvsalladen smakade extra gott med utsikten över ett klarblått hav och knivskarp horisont utan slut.
Finns det ett paradis - tror jag det är här. I Vik.
Jag lovar att återkomma med fler bilder senare så att ni förstår vad jag menar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tio minuter kvar innan min halvtimme vid datorn är slut. Dags att avrunda för denna gången alltså. Och nu är planen att lämna vackra skåne  för att återigen bege oss ut i skärgården i Stockholm (lika vacker) efter mellanlandning i stan. Denna sommar alltså.
Dör, så fin.
 
Kram Cecce
Y
Kommentar postad
Härligt Cecce! Njut av din sommar och alla kommande också! Allt gott, lev väl och ha' de' ! Kram på dig/er!😊
Anonym
Kommentar postad
Simrishamn är otroligt vackert! Förra sommaren var jag där för första gången och jag blev helt förälskad i miljön! Ha en fortsatt underbar somnar!
/Eva N

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben