Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Sommarkakor - gutenfria vinbärsgrottor och tillvänjning i tvåsamheten.

 
Det har hunnit bli förmiddag och min föresats att gå upp tidigt för att hinna med en del praktskt görande har naggats i kanten ganska rejält. Har kommit in i sommartiderna med långa sovmorgnar och sena kvällar vilket i sig är en trevlig vana. Å andra sidan gillar jag att utnyttja morgonens pigga timmar då dagen vaknar och allt är fridfullt. Jaja...den tiden kommer kanske tillbaka. Såsmåningom.
 
Visar bilder från ett tidigare kakbak av syltgrottor. H har nämligen gjort fantastisk god vinbärsgele och klarbärssylt som numera stoltserar i glasburkar i köket. En burk vinbärssylt har jag pimpat med lakrits vilket visade sig vara en god ide. Inte minst då det gäller syltgrottor. Mmm...så gott. Söt kaka, syrlig sylt med en touch av lakrits är inte alls dumt vill jag lova. Kakorna fick följa med oss upp till Stockholm och har avnjutits lite här och var i sommarsverige,
 
Idag ska jag baka fler, har jag tänkt. Fast denna gången glutenfria då kakorna ska levereras under morgondagen till norrländskt folk som ska besöka mina föräldrar i veckan. Jag har lovat att hjälpa min mor med baket och på den vägen är det. Idag blir det alltså en bakdag. Bland annat.
Har bakat glutenfria syltgottor tidigare och jag hoppas de blir lika goda som förra gången. Klicka på länken så kommer ni till receptet
 
 
 
 
H är i väg på uppdrag i norra skåne sedan i går så denna dag ska jag klara på egen hand, vilket inte lär vara några problem. Känns lite tomt dock då vi nu har hängt ihop utan avbrott i dryga tre veckor. Tänkt vad man vänjer sig snabbt i tvåsamheten. Ett kärt tillvänjande, men nu ska denna kvinna, mamma och bloggerska sätta i gång med tisdagen. Heja!
 
Hoppas ni njuter i sommaren alla ni som har tiden att kika in här.
Kram Cecce
Kommentar postad
Vad spännande att tillsätta lakrits!
Svar: En mycket användbar krydda faktiskt:-)
cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben