Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man använder saffran i juni och rusar ut i sommarledigheten.

 
Om man jämför med förra sommaren vid den här tiden, blir det inte så mycket bakat härnemma. Men jag har inte lagt av. Nej, nej. Jag bakar fortfarande, men lite enklare bakverk och efter de behov som familjen har. Ett lugnare baktempo alltså! Inför förra helgens Stockholmsresa bakade jag en saffranskaka med hallon som fick följa med på tåget. Egentligen var det tänkt att det skulle bli en kardemummakaka men eftersom kardemumman var slut (vilket jag inte upptäckte förrän jag var halvvägs ini baket) fick jag hitta på någon annan smaksättning. I skåpet hittade jag en saffransarom som jag fått av Dr Oetker som kom väl till pass, liksom några hallon som fanns i frysen. Tycker det är synd att inskränka saffran som krydda enbart till december. Smakar precis lika bra i juni.
Receptet på kardemummakaka hittar ni i detta inlägg.
 
 
Även en laddning med fröknäckebröd fick åka med i packningen! Älskar fröknäcke, och det är så lätt att baka!
Enkelt är gott!
 
 
Annars har jag denna första ledighetsmåndag mest njutit av att det är just måndag och att jag kunnat ta sovmorgon och rusa ut i sommarförmiddagen, ner mot havet och stranden och bara känna livet i mig. Fantastiskt att kunna vakna så! 
 
 
Och det bästa av allt. Det kommer fler härliga sommarmorgnar med oändligt med tid att spendera. 
 
Resten av dagen har jag sprungit runt med en städtrasa i näven och gått loss i köket. Skåp och lådor har fått sig en genomkörare och såhär i efterhand känns det som ett gott dagsverk. Före kafetiden brukade jag börja mina sommarlov med storstädning då man ändå har ångan uppe. En ganska bra grej faktiskt, som jag tror jag fortsätter med i morgon. Och så ska jag börja förbereda mig för midsommarbaket som innebär minst en tårta att ta med till firandet med famijen nästa helg. Ser fram emot det!
 
Nu: Bums i säng!
 
Kram Cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben