Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man börjar midsommarbaket!

 
 
Baugetter!! Ett sådant användbart bröd och passar till det mesta! Inte minst i sommartider då man gärma packar sig en picknick och ger sig ut i det fria. Bara att fylla med det man tycker om - en god ost, lite skinka, sallad, tomat eller något annat gott.
Dessa baugetter med färska örter egenhändigt odlade på balkongen bakade jag till Emmas födelsedag som en del av en fantastisk buffe som hon bjöd oss på. Och idag satte jag en ny deg som nu vilar i kylen och ska bakas ut i morgon för att ta med till midsommarfirandet på fredag!
 
Recept på baugetter hittar ni i detta inlägg.
 
 
 
Vad mer i dag då?
 
Har fortsatt mitt städande och blev klar någon gång under eftermiddagen då min fd svägerska ringde och avbröt mig för en promenad. Phu! Det var skönt att lämna städtrasan och uppleva sol och hav och en massa mysigt prat. Sedan har kvällen löpt på med att sätta degar till småkakor som jag ska baka ut på torsdag, för att också ta med mig till midsommarfikan. Så smidigt med sådana kakor som man kan förvara i kyl till utbakningstillfället. Mindre stress och godare kakor!
 
I morgonkväll landar H på skånsk mark för att stanna nere över midsommar och veckan som följer. Äntligen en längre stunds samvaro utan avbrott för arbete och tågfärder. Ska bli fantatsiskt trevligt, som ni förstår. Och så ska jag träffa min vän Anita som just nu arbetar i Lund. Så härligt att ha henne så nära. Två trevliga ting under morgondagen alltså! Sommarlov alltså! Skulle gott kunna vänja mig vid det....året om. Typ.
 
Hoppas ni haft en fin dag!
 
Kram Cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben