Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Balkongdrömmar!

 
Ett litet livstecken från mig här i sena måndagskvällen. Tiden går fort när man har roligt sägs det och jag är beredd att skriva under. Helgen har ägnats åt en massa saker med bakongdrömmar som tema . Och jag hade den bästa hjälpen i H, som hör och häpna hade släpat en hel trunk fylld med värmetåligt grönbladväxande alster på tåget hela vägen från Stockholm. Haha....tänk vad som släpas på snabbtåget mellan Stockholm och Lund! Är det inte jäsande bröddegar, så är det dammsugare eller som nu: växter inhandlade på Nordiska Trädgårdsmässan.
 
 
 
Och fint blev det! Sanna mina ord! Min balkong förvandlades från kvartliknande fulrum till blomstrande finrum så där mellan fredag och söndag. H rengjorde panelgardiner, putsade skjutglasfönster och planterade växter så blomjorden rykte. Under tiden bakades det rabarberpaj i köket och servades med kaffe medan jordhögarna växte på övervintrande balkongmöbler. 
 
 
Lyktorna som jag köpte för några år sedan från Zelected by House fick äntligen en plats!
 
 
Söta små blomsterarrangemang som klarat tågtransporten alldeles galant (fattar inte hur han bar sig åt) blev liksom pricken över i, på balkonbordet.
 
 
 
Pelargoner...
 
 
...och en blomma som jag inte vet namnet på plockades med hem från en runda vid havet.
 
Vi hann även med en inspirationstur på Blomsterlandet och Bauhaus och mer finns att vänta innan vi är färdiga och redo för sommarens sköna stunder på balkongen. Här ska vi sitta och vicka på tårna heeeeela sommarnen. Nåja. Nästan i alla fall.
 
Där någonstans - mellan nässelsoppa och valborgsfirande landade jag mjukt efter en synnerligen intensiv vecka, med besök på akuten, ett oroligt mammahjärta, en skolvägrande dotter och lite annat stressfyllt görande.
Tacksam och lyckligt lottad i en grönskön oas.
 
Det finns som vanligt mer att berätta om Valborgshelg och lite av varje som pågått den senaste tiden. Hinner förhoppningsvis i kapp mig själv. Berättelserna. Sömnen. Mitt lilla kreativa space. Tankarna och livet i stort - och kan balansera det hela som ibland hopar sig vid fötterna. 
 
Kram Cecce
 
Kommentar postad
Härligt med planteringstider. Vi har helt underbart väder. Kram Anette
Y
Kommentar postad
Lyckan lyser kring varje ord du skriver❣ Härligt! Kram!
Eva N
Kommentar postad
Jag håller med Y, det märks i det du skriver att du är lycklig! Jag blir glad av att läsa det! :-)
Svar: Tack, så kul att höra:-)Kram!!
cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben