Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Godaste sockerkaka med syren.

 
Sockerkaka med syrenblommor som jag bakade i söndags!
 
 
Det där med att lägga syrenblommor i socker var lite av ett experiment och skulle troligen behövt mer tid att gotta ihop sig, än de 12 timmar i glasburk som nu blev. Men ändå. En svag smak av syrenblomma kunde skönjas i sockerkakan som för övrigt blev riktigt saftig och god. Ett bra och användbart sockerkaksrecept som ni hittar nedan.
 
 
 
Godaste sockerkakan
 
200 g smör
2,5 dl strösocker
3 st ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk äkta vaniljsocker
Smör  till formen.
 

Smörj  en sockerkaksform.
Vispa smör och socker poröst.
Tillsätt ett ägg i taget och rör kraftigt.
Rör ner mjöl, vaniljsocker och bakpulver.
Grädda i 150-175 grader i 50-55 minuter. Känn efter om kakan är nästan färdig redan efter 40 minuter.
Låt den stå några minuter innan den stjälps upp. Ta bort formen när kakan kallnat.
 
 
 
Hur har er måndag varit?
 
Här i söder har solen stått högt på himlen, rapsfälten vajat i svag vind och lupinerna börjat blomma i diksekanterna. Så vackert så det förslår!
Jag och Lilla har varit på jakt efter en sommarjacka på Center Syd - ett shoppingcentra i närjeten där jag bor. Vi lyckades till slut få tag på en jeansjacka som enligt LIllan var den fiiiinaste jacka hon någonsin haft. Jojomen! Här spars det inte på superlativen. Ok då, jag råkade prova en del klänningar också, fast jag föresatt mig att inte köpa något, då utgifterna är många en avslutningsmånad. Nåja....det stod Cecce på klänningen på MQ och eftersom jag hade många bra argument som förevändning fick det bli ett köp till slut. Heja!
 
Nu: Dags att hoppa i säng. Har föresatt mig att gå ner i träningsrummet i arla morgonbitti. Får väl se hur det känns i morgon klockan 05.30....
 
Kram Cecce
 
 

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben