Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Nybakat! Havresnittar med färsk ingefära!

 
Dessa kakor alltså. Perfekta att ta till när man har en vegan i familjen och en mjölkproteinallergiker. Egentligen är receptet från min moster Birgitta och bakas på "vanligt sätt" med smör och är en skuren småkaka och en blandning mellan kolakakor och havrekakor. Eftersom de inte innehåller ägg och smöret lätt kan bytas ut mot mjölkfritt margarin är det en bra kaka att ha i kakburken här hemma och efter allas önskemål.
Jag brukar också smaksätta kakorna med riven färsk ingefära vilket gör att de får lite extra sting. Supergott!
 
Det mjölkfria margarinet gör att kakorna flyter ut något mer än när man bakar med vanligt smör. Därför tillsätter jag lite extra vetemjöl. Det där med mjöl är ju en historia för sig då oika vetemjöl suger olika mycket vätska. Man får helt enkelt prova sig fram. Degen ska hålla i hop och gå att forma till rullar men inte vara kladdig. Då brukar resultatet bli bra!
 
 
 
Receptet har jag publicerat här tidigare men tål att upprepas:
 
Morster Birgittas havresnittar med ingefära
 
 
150 g smör, eller mjölkfritt margarin
1 1/2 dl strösocker
3 dl havregryn
1 1/4 dl mjöl (ca 1,5 om du använder mjölkfritt margarin)
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
riven ingefära efter smak
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Rör i hop smör och socker. Tillsätt de torra ingredienserna. Droppa ev i 1-2 msk vatten om degen inte går ihop. Rulla till längder (3 st brukar bli lagom) och tryck ut lite. Grädda i ca 10 min. Skär på snedden medan de är varma.
 
Ät och njut!
 
 
Önskar er alla en fortsatt solig dag!
 
Kram Cecce
Kommentar postad
Åh, det låter smaskens med riven ingefära i! Söt bild :)
Kram!

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben