Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Picknick -tips: Sallad på burk!

 
Det blir så tomt när han har åkt. Söndagarna har numera fått en ny innebörd. Saknad. Men jag försöker att inte tänka så, utan istället tänka på det jag uplevt under helgen, det jag har - vi har - och hur livet kan ändra sig till det bättre när man som minst anar.
I torsdags överraskade jag H med att ta med honom till Körbärsdalen på picknick. Åh..vilken skön stund vi fick i solen under de blommande körsbärsträden. Jag hade tagit med mig en sallad med grön sparris, spenat, avocado och soltorkad tomat som jag lagt i två glasburkar. Så smidigt! I en tredje burk hade jag blandat en dressing som bara var att hälla på och som vi gladeligen smaskade i oss tillsammans med skinka, oliver och bröd. Svårare behöver det inte vara.
 
 
Sallad på burk, 2 portioner
 
 grön sparris (6-7  st)
2 avokador
1 liten burk soltorkad tomat
babyspenat , 50 g
solrosskott , 50 g
några små miniplommontomater
 
Dressing:
2 msk olivolja
0,5 msk vinäger (vitvin eller äppelcidervinäger)
0,5 tsk dijonsenap
salt
Nymalen svartpeppar
 
Skär av den nedre grova delen av sparrisen och släng den. Koka sparrisen i 1-2 minuter i lättsaltat vatten, spola kallt. Dela på längden.
Dela avokadon, ta bort kärnan. Gröp ur bitvis med sked. Strimla den soltorkade tomaten. Varva sparris, avokado, tomat, spenat och solrosskott i en glasburk med lock.
Rör ihop dressingen och servera den vid sidan om.
 
 
 
Min fina kollega Lisbeth var snäll och fixade tygbitar och sidenband och dekorerade locken på glasburkarna! Blev hur fint som helst! 
 
I går var jag, mina kusiner och moster på besök på Magasin 36 i Höganäs, också ett smultronställe i västra skåne som är värt ett besök om ni inte varit där tidigare. Vi åt en fantastiskt god italiensk buffe som inte lämnade något kvar på faten. En supertrevlig stund med minnen från förr, uppdateringar från livet som pågår och framtidsvisioner om vidare möten. Ska visa er lite bilder senare men nu är det dags att börja tänka måndag och ny arbetsvecka. Tiden går fort när man har roligt.
 
Och så  finns det så klart mycket annat att berätta. Sådant som pågår i periferin och i mitt lilla huvud. Tankar och funderingar som kräver tid. Beslut som måste fattas. Saker som måste utföras. Sådana saker som pågår parallellt med det lättsmälta trevliga. Hm....livet har sina kringelikrokar och påfrestningar. Men ändå. Jag försöker att inte ta livet allt för allvarligt, inte gräva ner mig allt för djupt i tankesörjan och förvänta mig det bästa. 
 
 
Kram Cecce
 
Kommentar postad
Åhh så smart, älskar sallad men ibland är den svår äten i plastburkar. Tack för tipset! Kram