Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Från julklappar till världens godaste granola.

 
God morgon torsdag!
 
Fredagen närmar sig...dessutom Black Friday då man har möjlighet att handla till bra priser och göra julklappsfynd.  Har väl så smått börja fundera på det här med julklappar....lite med blandade känslor. Men ändå. Om man har något speciellt man letar efter kan det vara värt att hålla extra utkik i morgon. Annars jobbar jag på med mina fotoböcker här vid datorn - en utmärkt julklapp om ni frågar mig. Både personlig och rolig. Det får bli mitt lilla tips till er så här i julklappstider.
 
I min strävan efter att lära mig fokusera och vara närvarande i det jag företar mig i detta informationsflöde vi sällan skådat och utsätts dagligen för - blir detta ett spretigt inlägg...haha! Visar tre foton från olika tider som jag fått till mig. Den översta bilden - ett foto på Rebecka. Åh...kolla blicken. Min milda fina omtänksamma och känslosamma lilla flicka vid köksbordet hemma hos mormor och morfar för två år sedan. Här trivs hon....det syns.
 
 
 
Detta foto fick jag igår av en gammal elev som hörde av sig på facebook. Skulle tippa att fotot är minst sju år gammalt. Här står jag på min förra arbetsplats på en stor skola i Lund och undervisar, mitt bland alla datorer. Ty det var på den tiden vi hade datorsalar på skolorna - innan smatphone och iPad tog över. Känns som om tiden rusar - verkligen. Tack för fotot E!
 
 
 
Och till sist: Min favorit granola jag brukar göra en stor laddning av. Fylld med nötter och fröer och kryddad med kanel och karemumma. Denna gång pimpade jag upp granolan med dadlar, fikon och torkad ingefära med lite sting i. Åh...kan äta hur mycket som helst av denna blandning!! Bara att ta en näve i farten eller att äta med havreyoghurt eller annan yoghurt eller fil. 
Receptet hittar ni här.
 
Så. Dags att lämna detta inlägg för att gå vidare i morgonens planering. Älskar denna tidiga morgonstund när bara jag och världen är vaken. Får så mycket mer gjort då!
I kväll kommer dessutom H hit och landar på Lunds Centralstation vid åttasnåret. Det blir en intensiv helg då vi ska göra olika saker på olika håll, men delar av helgen får vi tillsammans. Det gäller att ta vara på stunderna. I stort och i smått.
 
Kram Cecce
Kommentar postad
Ingen fara, hittade fotot från din gamla kollega blogg. Hittar jag fler skickar jag dem till dig
Svar: Hej Emelie! Så bra att du hittade hos S!!Kram!
cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben