Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När det blir jul såsmåningom. Oavsett!

 
Från sommar och Luleå till vinter och julmarknad.  Fredag blev till tisdag alldeles för snabbt och även om jag tycker att jag har god framförhållning i vissa avseenden, nafsar jag mig i rockärmen, hopplöst efter i allt som ska hinnas med. Jag tar djupa andetag. Blundar. Vill ta det med ro. Men ändå hinna med. Ekavtionen håller dåligt och jag lär mig liksom aldrig.
Lucialinne inför årskurs fems luciauppträdande, som jag vet ska finnas,  ska hittas till R  i gömmorna . Alla pinaler som elvaåringen bara kastat ut i från sitt rum som helt plötsligt klassas som - för barnsliga, för onödiga och för ofunktionella - ska hinnas sorteras och fördelas på olika håll och kanter. Adventskalendrar ska ordnas och kläder inför helgen och julhelgernas festligheter ska inhandlas till en växande skara ungdomar. Jag skriver mina listor med snabba blyertspenndrag i almanackan och hoppas komma ihåg det viktigaste. Ändå tar jag fel tid på ett inplanderat besök på vårdcentralen och dyker upp en hel dag för tidigt...haha!
 
Nåja. Allt löser sig. Det blir jul såsmåningom. Oavsett. En ganska skön insikt mitt i det lite röriga och jag rycker upp mig. Ställer mig lite utanför och tittar på mig själv distanserat. Nästan lite roat. Vid min ålder och min erfarenhet så här långt, borde jag veta bättre än att stressa upp mig i onödan.
 
Nu till det jag egentligen skulle berätta! I lördags var jag på julmarkand i lilla samhället Åsljunga - där jag hjälpte till att sälja kakor och hålla kafé. Mysigt vill jag lova. Och oj...så många trevliga männinskor på ett och samma ställe som helhjärtat engagerade sig och bjöd på det bästa i hantverk, försäljning och service.  Jag hade bakat saffransrutor och pepparkaksrutor och chokladbollar som samsades påkakfaten bland en massa andra goda och välbakade julkakor. Stämningsfullt och vackert. Varmt och trångt. Vänligt och lågmält. Så som ett julkafe ska va!
 
 
 
 
 
 
 
I söndags - på självaste första advent -  bakade vi lussebullar och drack glögg här hemma i köket. H kom hem från sina upptåg med familjen i Broby och hade med sig de sötaste små granar. En till mig och en som skulle står i Rebeckas rum. Dessutom ett fång med granris och enbärsris som doftar jul och bäddar in hela boet i jul.
Adventsstjärnorna fick ordentliga fästen i väggarna (tack för det!) och sladdarna släpp hänga löst. Känns så bra att ha någon som kan de där sakerna som jag själv allt som oftast sorterar bort. Detaljerna som gör så mycket i det stora hela. Gillas lika mycket som hantverkaren himself.
 
Men nu minsann är det dags att väcka denna tisdag med en dusch, några koppar kaffe och en tallrik pepparkaksgranola med jordgubbsyoghurt. Hej hopp....ännu en dag att fylla med liv!
 
Kram Cecce
Ramona
Kommentar postad
Fantastiskt! Tänk att det blir jul i år igen! <3 <3 <3

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben