Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Äppel...päppel...must!

 
Vackra vyer från helgen.
Höstlycka i Broby.
 
 
H och jag tog oss en tur ut i färgprakt och söndag och fick oss lite oplanerat en förevisning om hur man gör egen äppelmust. H:s bror och svägerska har en underbar trädgård med dignande äppelträd. Inte nog med det. De kan konsten att göra äppelmust. Har liksom aldrig tänkt på den möjligheten förut. Och jag blev serverad den godaste nygjorda äppelmusten jag någonsin smakat. Åhh...den som ändå hade en trädgård, suckade  jag tyst mellan klunkarna. Det finns något sunt med det där. Frukten. Naturen. Det egengjorda. Inget smakar så gott som det man odlat, skördat och tillverkat därutav. Att få följa processen från början till slut - det är värt lite extra jobb.
 
 
Lite prylar behövs så klart men sen är det bara att sätta igång att finfördela och pressa....
 
 
....och skörda. Mmmm....såå gott!
 
 
 
Tack för smakprov! Ser fram emot ciderprovning till jul!
 
I morse, när jag kom ut på parkeringen för att köra till jobb, fanns ett tunt lager med is på bilrutan. Sådär ja! Nu är vi här - i isskrapningens tid. Lite för tidigt kan jag ju tycka - men det var bara att bita ihop. Tydligen har det varit kallt så långt ner som till skånes västkust i natt. Brrrr....snart dags för vantar, mössa och hela vinterkittet.
Har lite svårt att vänja mig vid den tanken men.....lika bra att börja rusta sig.
 
Men först ska jag rusta mig för att hämta H vid tågstationen i kväll. Jajamen...det är inte så långt mellan turerna nu för tiden och det känns trevligt att vi får möjligheten att ses lite oftare och inte bara vara förvisad till helgerna.
 
Ikväll alltså.
Då rustas det (läs:städa, leta regnjacka, hämta paket på posten, laga mat) för kärt möte vid köksbordet. Varmt te. Nybakade bullar som jag ämnar hinna baka efter eftermiddagens uppdrag. Småprat. Lite onsdagsmys sådär.
 
Kram Cecce
 
 

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben