Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man förbereder sig med spökmaränger.

 
 
 
En gammal bild från arkivet spökmaränger! Ett enkelt men kul pyssel i Halloweentider!
 
Och idag ska vi baka just spökmaränger med mina elever på jobb. Så här sista dagen innan ett efterlängtat novemberlov och en förestående halloweenhelg passar vi på att gotta ner oss i spökmaränger och att karva i pumpor. Pumpakärnor och oranget pumpakött all over the place...haha!
För övrigt denna fredag ska jag på lunchdate med min H, shoppa de sista attiraljerna inför Rebeccas lägervistelse nästa vecka, äta tacos med familjen och allmänt känna in mig i den där känslan av fredag och att ha en väntande ledighet att spendera.
Inte helt fel alltså.
 
Spökmaränger:
 
2 ägg
1,5 dl strösocker
20 g mörk choklad
 
 Sätt ugnen på 100°. Vispa äggvitorna i en rundbottnad skål först på lågt varv några minuter. Öka farten och tillsätt sockret lite i taget. Vispa till en blank fast smet. sätt en slät tyll i en spritspåse och spritsa ut höga toppar på en plåt med bakplåtspapper. Gör små armar genom att nudda dem lätt med ett finger.
Grädda mitt i ugnen ca 1 1/2 timme. Låt dem svalna och se till att de står torrt. Smält chokladen och vik ihop en bit smör- eller bakplåtspapper till en strut med pyttelitet hål. Häll i den smälta chokladen och spritsa ut ögon på spökmarängerna. Förvara torrt, helst i låda med lock!
(Receptet hämtat från Allt om Mat)
 
 
Kram Cecce
 
 

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben