Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När barnen väljer: Vita kladdkaksmuffins med chokladgrädde!


 
I lördags fylldes mitt kök av baksugna barn! Så härligt! Finns väl knappast ett trevligare lördagsnöje än att gå loss bland slevar, bunkar, recept, strössel och kreativitetslusta! Och jag är inte så värst nödbedd när det kommer till bakning som ni vet och är det lördag är det ok att frossa lite extra. Önskemålet (efter en stunds överläggande) var vita kladdkaksmuffins med chokladgrädde på toppen! Sagt och gjort och tjejerna gav sig i kast med uppdraget, djupdök i lådorna fulla med strössel och muffinsformar. Som julafton ungefär!
 
Jag lät tjejerna klara sig själv i köket vilket inte är helt enkelt. Jag vill ju gärna vara där och komma med kloka råd och peta i finesserna. En bra träning det där både för mig och för bagerskorna alltså. Mycket i bakning handlar ju om att våga och att faktiskt få misslyckas ibland. Nu behövde jag inte orora mig så mycket. Tjejerna klararde uppdraget med bravur och resultatet blev fina små muffins med mycket strössel! More is more...typ:-)
 
 
Kan man stoppa hela huvudet i skålen tro?
 
 
Kladdkaksmuffins med vit choklad!
Silikonformar från Lékué!
 

Detta behöver du :

100 gram smör
100 gram vitchoklad
2 ägg
3 dl  strösocker
2 dl mjöl

Garnering : Vispad grädde (utblandad med någon tsk kakao) om man så vill.

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader
Bryt ner chokladen i en bunke, smält smöret och häll över.
Rör om tills chokladen smält.
Blanda strösocker, mjöl och ägg – och rör sedan ner i choklad blandningen.
Klicka ut smeten i muffins formar ( ca 2/3 -delar )

Och grädda i mitten på ugnen 8-12 minuter. Eller tills de fått lite färg.

 
  
 
 
Denna onsdag har det dock inte blivit vare sig bak i köket eller muffins. Men väl har H anlänt från Stockholm onsdag till trots, lika trevligt som vilken muffinsfrossa som helst. Denna vecka föll det sig så att ett jobbuppdrag i Malmö föranledde en tidigare resa ner till Skåne. Så nu njuter vi lite vardag i vår annars helgbrukliga samvaro. 
Funkar utmärkt det med.
 
 
Kram Cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben