Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Helgmätt och frysglad.

 
 
Blev en paus här inne. Betydligt längre än vad jag tänkt mig. Jag trivs egentligen med att befinna mig här - skriva och dela med mig av livets små rörelser. Men ibland vill det sig inte riktigt. Orden fastnar på vägen mellan tanke och tangentbord och tiden - tystnaden -  som behövs för att ordflödet ska hitta fram bland göromålen finns inte riktigt. Och kanske....om sanningen ska fram.... prioriterar jag annorlunda nu för tiden.
 Helgen som passerat har nämligen ägnats åt solen, stranden, promenaderna och umgänget med de mina. En fantastisk helg på många sätt och här är en del av de ögonblick som hamnat i fokus, i kameran som jag allt som oftast bär med mig.
 
Skira färger, försiktiga konturer och dimmiga nyanser av det som komma skall. Sommaren.
 
 
 
Lommabeach i lördags.
 
 
Med en efterföljande fika vid hamnen.
 
 
 
Pizzanbak i fredags!
 
 
Vidare natursköna vyer från hembyn i söndags.
 
 
Att sitta och lapa vårsol på bryggan känns så befriande!
 
 
 Yes. Ni ser ju det njutningsfulla. Inte så många ord behövs till det.
Guldkornen i helgtillvaron helt enkelt. Att dessutom få dela upplevelsen tillsammans ger en extra dimension livfullhet.
 
Vad mer då?
 
Jo. Jag har köpt en frys! En frysbox rentutav, som nu mejslats in mellan köksbord och köksfönster och fått mitt redan lilla kök att kännas ännu mindre...haha! Helt plötsligt blir det glasklart att jag prioriterat fel den senare delen av mitt lägenhetsliv. Hur har jag klarat mig utan denna genial box och extra frysutrymme? Ett mysterium med tanke på all bakning som skett i samband med tiden med trädgårdskafet, då jag utnyttjade kollegor och arbetsplats och föräldrar för att exploatera varje uns ledig  frysyta.
Ja, man kan ju undra hur jag tänkte när jag spridde mina kakburkar all over the place och fick ägna en massa onödig tid att samla ihop desamma inför transporten Oskarshamn och kafeet.
 
Men nu. En frysbox alltså, att fylla med kakor inför sommarens begivenheter och kalas.
Ingen är lyckligare än jag.
 
Kram Cecce
 
Kommentar postad
Det är alltid lika mysigt att kika in här och läsa och titta på dina fantastiskt vackra bilder. Min blogg är allt annat än levande då jag inte hinner eller orkar sätta ord på mina tankar så ofta längre. Men jag vill samtidigt ha den kvar.... Kram
Svar: Jag förstår. Känner också att orden inte alltid räcker till och att behovet av att dela med sig inte är lika starkt som förr. Ändå...jag hänger kvar:-) Tack för dina fina ord!!Kram<3
cecce