Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Kokosmazariener och annat påsklovsgöra!

 
Lugn dag. Innomhusonsdag. 
 
H har anlänt för att tillbringa påskveckan i skåne och är båda ganska nöjda med att bara få vara i detta - i ledigheten tillsammans och få ta dagarna som de kommer. Vi har en del roliga uppvaktningar  att se fram emot under helgen men för övrigt inga större påskplaner. Skönt!
 
Så. Alltså har vi idag strosat runt i mjuka kläder, svingat kaffekoppar (ja...ett och annat vinglas as well), skrivit artiklar (dock inte undertecknad) och diskuterat gårdagskvällens studentföreläsning som jag och dottern var på i Lund. En mycket intressant föreläsning med rubriken "Omgiven av Idioter" med författaren till boken med samma namn Thomas Eriksson. Det där med beteendevetenskap har alltid intresserat mig och det ventilerades under kvällen en hel del kring personlighetsdrag grupperad enligt fyra färger, som vår population är beskaffad med.
Jag har ställt diagnos på både mig och H, och friskt delgivit min övertygelse över köksbordet...haha!
Inget plågosamt över det.
 
Och så har jag äntligen tagit tag i att baka inför en kommande tillställning. Idag blev det kokosmazariner efter ett gammalt recept som jag fått av min mor. Dessa kokosmazariner fanns alltid på kakfaten under min uppväxt och påminner mig om barndomens alla kalas. 
Bakade i dag två satser men har två satser kvar innan kvoten kokosmazariner (50 stycken) är uppfyllda och jag kan skatta mig nöjd. Resten får dock vänta tills morgondagen.
 
 
 
Försvinnande goda!
 
 
Kokosmazariner
 
125 g smör (eller mjölkfritt margarin)
0,5 dl strösocker
3,5 dl vetemjöl
1 äggula
 
Fyllning:
2 ägg
2 dl socker
2 dl kokos
 
Blanda alla ingredienserna. Rulla degen i längder, dela dem i bitar och kläm ut degbitarna i (smorda) bakelseformar. (Jag smörjer inte mina formar då det fungerar bra i alla fall. Dock diskar jag aldrig mina bakformar i diskmaskinen utan sköljer bara av dem i varmt vatten och torkar dem med handduk)
Blanda alla ingredienser till fyllningen. Låt gärna stå och vila en stund innan du klicka ut smeten i formarna och grädda i 200 grader ca 20 minuter.
 
 
 
 
Lycka till!
 
Kram Cecce