Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Med trevliga utsikter och vårens första rabarberpaj.

 
Hade egentligen tänkt serverar er bilder från förra helgen från ett nyupptäckt ställe i Höganäs (Kullabygdens Vanilj och Choklad) som jag och H av en händelse besökte när vi var inom Magasin 36, men det får vänta. Uppkopplingen här på SJ:s snabbtåg mot Stockholm är för långsamt för att ladda upp bilder - i alla fall i den mängd jag ämnar leverera i form av choklad, praliner och den underbaraste lakritsglassen jag ätit. Ever.
Lovar återkomma i ämnet.
 
I stället säger jag hej fredag, och bjuder på en bild från gårdagskvällen då jag hade några föräldrar och klasskompisar till Rebecca hemma på fika och planering inför ett skoldisco klassen ska hålla i maj. Trevlig liten tillställning då jag serverade nybakad rabarberpaj och överblivet påskgodis. Rabarberpajen fick jag ingen bra bild på, men god var den! Nyskördad vårprimör övertäckt med ett knäckigt pajskal med kall vaniljsås och rålakritspulver.. Finns inget godare! Receptet var samma som jag använde till äppelpajen du hittar i detta inlägg.
 
Så.
Återigen sitter jag på tåget upp mot Stockholm och kan inte riktigt fatta att det gått två veckor sedan sist. Tiden är indelad i skånehelger och stockholmshelger som liksom flyter ihop i en trevlig symfoni av olikvarande. Visst - jag ska vara ärlig. Ibland frestar det på att behöva skifta omgivning och fokus i ett flöde av ankomster och uppbrott - men alternativet är inte att räkna med. Alltså gillar vi läget och fortsätter pendlingen mellan norr och söder, storstad och småstad och trivs med det.
Med tanke på förra gångens tågresa mot Stockholm, med timslång väntetid i Linköping, inställd middag med Ann-Louise och ovisshet om vad som väntade vid ankomst efter terrorattacken - är det med förhoppning om en resa utan obehagliga överraskningar jag nu åker iväg.  Helgen i övrigt är ännu oplanerad men är ganska säker på att den kommer innehålla en hel del trevligheter. 
 
Fredag och Stockholm med  Ovh  över helgen. Livet i tågstolen känns rätt okey. Ljuvligt rentutav.
 
 
Kram Cecce