Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När långfredagen är här! Goda vänner och en önskan om lemoncurd.

 
God morgon långfredag!
 
Så här långt in i påsken och lovet har jag hunnit varva ner och känner att det där efterlängtade lugnet börjar härbärgera i kroppen. Vi tar dagarna lite som de kommer och surfar runt i hem, promenader, god mat och en och annan tur med kokosmazarinerna som bakas i omgångar. Lite förenklat måhända, men ungefär så.
 
Visar idag några bilder från i lördags då jag och H besökte min vän Ann-Louise och hennes man R. Ann-Louise och min historia är lite annorlunda då vi faktiskt lärde känna varandera genom våra respektive bloggar, för några år sedan. En härlig bekantskap och vänskap som jag är glad för. Och nu har vr samvaro utökats med två lika härliga män och det var skönt att få slå sig ner efter förra fredagens attentatsupplevelser vid bordet med vännerna. Ann-Louise och jag fick ställa in vår planerade fredags- och middagsdate på grund av terrorattentatet, men ersattes nu av tacohäng, gott vin, ännu godare efterrättspaj och en massa prat.
 
Tack fina vänner för att ni finns!
 
 
 
 
 
 
 En vecka har passerat och nu befinner vi alltså i långfredag och påskfirande och tiden rusar på - alldeles för fort. Som den alltid gör när man har trevligt. Tackar ödmjukast för att min tid fylls av så mycket gott och innehållsrikt, och jag måste ibland påminna mig själv om att vila i nuet. Njuta av det som är.
 
 
Det fanns en vilja i familjeledet om lemoncurd. Kan du köpa mer?
När tid och lust finnes är det inte så svårt att göra egen. Tar ca 15 minuter i anspråk och man slipper konserveringsmedel och andra tillsatser. Jag gjorde alltså slag i saken och letade fram detta recept:
 
 
Lemoncurd
2 citroner (saft och skal)
1,5 dl socker
50 g smör
1,5 msk maizena majsstärkelse
3 ägg
 
Pressa saft och riv skal från citronerna (tvätta noga om du inte använder ekologiskacitroner som är att föredra). Spara lite citronsaft att röra ut Maizenan i. Sjud resterande citronsaft, skal, socker och smör ca 5-7 minuter. Sila av skalet. Rör ner Maizenan. Vispa ägg och rör ner. Låt blandningen sjuda tills den tjocknat, men låt inte koka. Ta av och häll över i en skål och låt den svalna.
 
Mängden maizena är lite beroende på hur stora citronerna är. Jag använde stora citroner och använde 2 msk Maizena. Blir curden för lös, tillsätt lite extra Maizena och fortsätt sjuda tills önskad tjocklek.
 
Tips: Denna lemoncurd är utmärkt att ha som tårtfyllning, eller kräm i olika bakver.
 
 
 Supergott att bre på frukostmackan!
 
Hur fortsättningen av denna fredag ser ut är fortfarande lite osäkert. Klart är i alla fall att min syster och syskonbarn väntas hem om en liten stund och det är dags för mig att väcka barn. Ställa fram frukost och packa väska. En tur till föräldrahemmet och svågerns stora födelsedagsfirande står på agendan och Rebecca ska åka i förväg upp tillsammans med kusinerna.
 
Alltså. Dags att brygga kaffe!
Hoppas innerligt att jag hinner in hit senare under morgondagen, men passar ändå på att önska er alla en riktigt GLAD PÅSK!
 
Kram Cecce
 
Eva N
Kommentar postad
Glad Påsk! :-)
Kommentar postad
Glad Påsk! :D