Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man fikar på Gamla Enskede Bageri.

 
Hopplöst efter i tid och rum.
I alla fall när vi pratar detta forum - bloggen - och förklaringen till varför jag  i kväll kastar jag mig tillbaka i tiden. Närmare bestämt till förr-förra helgen då jag befann mig i vårsolen, i Gamla Enskede i Stockholm. Denna lilla söderort som för både mig och H var outforskad, trots närheten till H.s lägenhet och vårt lilla tillhåll vid Globen. Konstigt egentligen - att vi under de ett och ett halvt år som vi hängt ihop och befunnit oss så nära - inte upptäckt denna stadspärla. Det är tidningen Metros förtjänst som hade en artikel om utflyktsmål i vårstockholm som gjorde oss uppmärksamma på Gamla Enskede med sitt bageri och kafé.
 
Om ni har vägarna förbi  och har möjlighet till en promenad i de mysiga kvarteren med vackra gamla hus från 1900-talets början och ta en fika på bageriet - så gör! Det är i alla fall inte sista gången H och jag tar oss en utflykt hit till trädgårdsstaden - Gamla Enskede.
 
 
 
 
 
Denna butik höll tyvärr inte öppet vid tiden för H.s och mitt förbipasserande, men jag vill absolut ta mig en kik här när tillfälle bjuds. 
 
 
 
Vi styrde istället kosan hit: Gamla Enskede Bageri!
 
 
Här möts man av plåtar på ställningar fyllda med surdegsbröd och bullar och det doftar ljuvligt av nybakat, som får den där  "hemma-känslan" att frodas. Här i bageriet kan man alltså slå sig ner och äta smörgåsar, lättare lunch och goda kakor medan gräddningen pågår som bäst. Gillas!
 
Lokalen - ett öppet landskap - där själva produktionen av bröd och kakor är synlig, är mysig och inbjudande med sina robusta bord, gamla sammetssoffor blandat med nutidstypiska plaststolar. En charmig blandning av gammalt och nytt alltså. De stora och höga fönstren ger bageriet ett ljust och luftigt intryck. 
Som i många liknande lokaler med industrikänsla ger den höga takhöjden möjlighet för ljuden att studsa fritt och medföljer tyvärr att ljudnivån påverkas.  
 
 
 
Nästa gång jag fikar i Gamla Enskedes Bageri ska jag abolut köpa mig en kanelbulle. Såg så inbjudande och goda ut!
 
 
 
Chokladbollen var ljuvlig!
 
 
 
Liksom den rosa dammsugaren, för övrigt bageriets enda mjölkfria alternativ.
Utbudet av kakor och bullar är inte så stort, men alldeles tillräckligt för att det ska vara svårt att välja. Som sagt - vid nästa besök ska jag prova bageriets bullar!
 
En lite försenad uppdatering i kategorin fikaguide. Jag är helt säker på att det inte var sista gången H och jag tog oss en tur till Gamla Enskede för en fika eller lunch på bageriet. 
 
Nu är det dock dags för denna bloggerska att hoppa ner i sängen. Imorgon är det torsdag - veckans bästa dag (enligt kollegan) då det återigen börjar bli dags att förbereda sig för helg. Yeah!
 
Kram Cecce
 
 
Kommentar postad
Wow,underbara foton & nu ...
Blev jag fikasugen hihi/Kram