Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Höjdpunkter och badgalenskap!

 
Jag undrar om inte frukosten ändå är en av helgens höjdpunkter. Ett guldkorn i livet. Älskar den där känslan att få börja dagen i lugn och ro, med mjuka rörelser i familjär atmosfär. Inga blickar på en tickande klocka eller fokuserad hjärnverksamhet på vad som ska ordnas, kommas i håg, packas ner. Bara nyvarma scones, en kluckande kaffebryggare och sjuminuters ägg med Hellmans majonnäs. 
 
Klart njutbart.
 
 
 
 
Denna helg, har bland annat tillbringats i Göringetrakten längs Helge å. H:s brorsdotter fyllde arton och vi var där för att gratulera, äta makalöst god lax, nyplockad blåbär, marängtårta, godis, egengjord flädercider och ta del av firandet tillsammans med härliga familjemedlemmar och vänner.
Kalaset avslutades med ett kollektivt familjedopp i det blå. I Helge å när vattnet är sensommarvarmt och solen står lågt. 
 
 
 
Den enda badkrukan i det annars badgalna fick äran att dokumentera tvagningen...haha! Så gärna!
 
I dag har H och jag varit hos vännerna något kvarter härifrån och plockat plommon. Oj....tror plommonträdet tappade tio kilo på kuppen och H och jag fick tillbringa åtskilliga timmar i köket för att koka plommonsylt.
 
 
Så nu har jag minst tio burkar nygjord plommonsylt förpackad i glasburkar med olika smaksättningar. Plommonsylt med lakrits...så klart, men även med kanel och sist men inte minst: Min innovativa blandning av plommon, äpple och timjan. Den senare ska bli väldigt spännande att smaka så småningom.
 
Så tack helg! För värme, kärlek, aktivitet och vila. En blandning av livets goda helt enkelt.
 
Hopp i säng!
 
Kram Cecce