Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Två dagar senare....

 
Åh, var ska jag börja?
 
Har vare sig haft tid eller ork att slå mig ner här vid datorn för att summera de senaste dagarna. Det har varit hektiskt. Nervöst. Hysteriskt. Men fantastiskt roligt. I lördags höll jag kalas för min släkt och mina vänner i Barsebäcks hembygdsgård. Mellan femtio och sextio glada folk slog sig ner runt borden för att umgås och ta för sig av smörrebröd, kakor och tårtor. I vanlig ordning hade jag missbedömt mina gästers kakintag och bakat way to much...haha! Men är det kakkalas, så är det. Och det är inte varje dag man fyller jämt.
 
Det här med att anordna kalas och festligheter är något av det roligaste jag vet. Så länge jag själv inte måste stå i centrum för celebrerandet. För det är liksom en helt annan sak. Jag hade alltså vänt och vridit på huruvida jag skulle fira min halvsekelsfödelsedag eller inte, men kom till slut fram till att jag trots allt tyckte det var värt att fira.
Jag har levt ett fantastiskt liv. Inte utan snårigheter och motgångar. Långt ifrån. Men ändå. Ett underbart liv som gett mig så mycket klarhet. Visdom. Lärdomar. Kärlek. Det är inte alla förunnat att få leva så länge som jag gjort och jag är oerhört tacksam för att jag har hälsa. Familj. Barn. Utbildning. Arbete. Hem. Ja...listan kan göras lång. Helt klart värt att fira. Och hur firar jag detta på bästa sätt? Jo....genom att samla dem som betyder mest omkring mig och äta så mycket tårta som man vill. Det är så jag är van vid att fira. Inget konstigt alltså och helt enligt traditionen.
 
Kalas blev det! Oj, så roligt att möta alla - gamla vänner som mera nyfunna. Tack för alla hälsningar och presenter och jag har fortfarande inte riktigt hämtat mig. Känns som om jag skulle behöva typ semester en vecka till för att smälta alla intryck. 
Så nu vet ni alltså varför det varit tyst härinne några dagar. Jag har fyllt år. Förberett mig. Jagat livet ur H som varit min stöttepelare hela vägen. Haft kalas. Städat undnan kalas. Pustat ut.
 
 
 
Timmen innan gästerna kom var det inte lugnt i köket kan jag meddela. Här kokas det kaffe. Nämnas bör att jag hade utomordentlig hjälp av Sofia (som stod för kaffeserveringen) och Julia, H.s dotter som oväntat dök upp från Göteborg och räddade hela tillställningen med sitt idoga arbete i köket heleeela dagen och kvällen. Min hjälte för dagen.
 
 
 
Dekorerar kakor och pratar i telefon....
 
 
 
Tilläggas bör också att fotografierna i detta inlägg är tagna av min yngsta - Rebecca och H!
 
 
 
Glutenfria morotskakor med mynta och glutenfria vita chokladrutor med vinbär och mjölkfri grädde!
 
 
Hallon/blåbärsbiskvier!
 
 
Vaniljbakelser.
 
 
Inte utan en prinsesstårta!
 
 
Mjölkchokladsnittar!
 
 
Smörrebröd efter min mormors koncept gjorda av min mor! 
 
 
 
Hembakat när det är som bäst!
 
Och sen kom gästerna! De viktigaste av allt!
 
  
 
Så här glad är man då!
 
 
 
I samspråk med en av mina äldsta vänner och som jag känt sedan barnsben och tillsammans med sin syster en kär barndomsvän genom alla skolåren! Så härligt att vi hittat varandra i igen efter alla år!
 
Ja..jag skulle kunna berätta mer om denna dag, men i morgon börjar jag arbeta igen efter sju veckors sommarlov. Inte utan ett visst motstånd, men.....jag försöker se det positiva med rutiner och lite ordning och reda i sommarlivet igen. Är helt slut efter det senaste dagarnas intensiva leverne, men har piggat upp mig med att köpa ett nytt kameraobjektiv under dagen, för en del av de födelsedagspengar jag fick. Känns otroligt skönt att ha ett fungerande objektiv igen, med bättre ljuskänslighet dessutom. Ska bli spännande att använda i höst!
 
Kram till er alla!
Cecce
 
 
 
Eva N
Kommentar postad
GRATTIS på din födelsedag :-)
Svar: Tusen tack:-)Kram!
cecce