Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Raw pepparkaksbollar bland förberedelser och förväntningar.

 
Redan torsdag!
 
Dagarna försvinner i ett flygande fläng mellan arbetstider och hushållsbestyr. Adventstakar och julstjärnor i fönstren sprider mänsklig värme i svarta morgnar. Ljusträdet på min balkong, tar sällskap av grannarnas i glitterljus uppsminkade fasader, och hälsar mig välkommen hem på eftermiddagarna.
Jag har det bra. Sjunker in i någon slags vinterbubbla och håller hårt i det som är mig kärt.
 
Ambitionerna till julstök och julbak finns där, men orken räcker inte alltid till när jag landat i hemmavrån efter pedagogisk verksamhet och djuplodade samtal. Sånt tar på krafterna, och längtan efter att julens vita vingar ska sänka sig lever i kroppen. Rebecka skriver önskelistor till tomten - hon, och kanske den enda i barnaskaran, som fortfarande besitter den där härliga förtjusningen inför julafton. Själv föröker jag ta det med ro och inte låta medryckas i köphysterin framför lockande butiksfönster. Julen för mig har andra värden och jag ser fram emot en jul tillsammans med tid för värdefullt umgänge. God mat. Lugna morgnar och allmänt osminkat varande.
Åh...längtar så jag spricker.
 
 
Bilderna och receptet som följer nedan på raw pepparkaksbollar har jag lånat av mig själv. Supergoda och nyttigare "pepparkakor" att ta till när suget sätter in. Har lovat mig själv att baka dem i helgen, då göromålen inte duggar lika tätt.
 
Raw pepparkaksbollar
 
2 dl cashewnötter
0,5 dl pumpafrön
0,5 dl mandel
ca 10 urkärnade dadlar
1 msk honung
ca 2 msk kokosolja
1 tsk kanel
ca 1 msk pepparkakskrydda (smaka er fram)
1 nypa salt
 
(ev lite vatten om smeten blir för smulig)
 
Mixa ihop nötterna i en mixer till ett fint mjöl. Tillsätt dadlar och övriga ingredienser och fortsätt mixa till en smet. Tillsätt ev vatten eller mer kokosolja om smeten inte går ihop. Forma till små bollar och rulla i kokos. Låt vila en stund i kylen.
 
 
Till sist:
 
Gårdagens klumpiga: Glömde flytta mig (hur man nu kan göra det?) när jag skulle stänga bakluckan på bilen med resutatet stor bula i pannan!! Snygg detalj i en redan kvällssolkig outfit...haha!
Summasummarum: Klantigt!
 
 
Önskar er alla en härlig torsdag!
 
Kram Cecce
Y
Kommentar postad
Kuckelimuckmedicin hjälper mot det mesta men framförallt mot bulor och klantighet!😘