Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

En bra start på helgen. Scones. Sol och Stockholm.

 
God fredag!
 
Serverar er några bilder från dagens fredagsfika, till vilken jag ombeds baka scones. Scones är alltid gott, speciellt med smör, ost och en god marmelad tycker jag. Denna gången bakade jag helt vanliga scones med smör och vetemjöl, vilket nästan känns ovant då en del i min omgivning både är gluten och mjölkintolerenta. Men idag: Smörsconens efter Leila LInholms recept, med ägg och råsocker. Vi var dock överens om att de blev något för söta. Jag brukar normalt sett inte ha socker i mina scones men denna gången följde jag receptets ingredienslista som innehöll 0,5 dl råsocker. Det är så klart en smaksak, huruvida scones ska va söta eller inte men jag föredrar utan socker.
 
 
Skön start på fredagen och helgen alltså. Och nu sitter jag i vagn fyra på SJ:s snabbtåg mot Stockholm. Eftermiddagssolen sticker med sina strålar in i kupén och lägger ett mjukt men intensivt soldis tvärs över tågsätena. Det känns hoppfullt på något sätt och påminner mig om våren som kommer där framme. Visst har det blivit lite ljusare om morgnarna? I alla fall tänkte jag på det när jag klev av bussen vid Lunds Universitetssjukhus i morse....en märkbar skillnad jämfört med en månad sedan.
 
Nu ser jag fram emot att komma till Stockholm.  Behöver komma bort en stund, både fysiskt och psykiskt för att hämta lite ny frisk energi och få distans till en del oegentligheter som präglat de senaste dagarna.
Alltså. I helgen tar jag det lugnt. Får frukost på sängen. Blickar ut över Globen. Dricker varm choklad på ett mysigt kafe på Söder. Sådana saker. 
Så får det bli.
 
Kram Cecce