Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Matmuffins utan vitt mjöl!

 
Vi är nog många som är där, så här vid årets startskede, att vi känner för förändring mot det hälsosammare slaget. Inte så konstigt, när många med mig, festat loss på julens godsaker. Som tur är varar inte julen till påska som någon av mina vänner påstod i en inläggskommentar utan det finns tid för nyttigare val däremellan. 
 
Ikväll bakade jag matmuffins utan vitt mjöl. Bara ägg, bacon, lök, spenat och ost och jag tänker att de är perfekta som mellanmål till hungriga tonåringar som dräller in genom dörren efter skolan. Varför inte till frukost? Det var i alla fall sonens förslag när han provsmakade i kväll. Mättande. Proteinrika. Goda! 
 
 
Matmuffins med salami eller bacon
 
50 g salami eller  1 pkt stekt bacon
2 salladslökar
ev en näve spenat
6 ägg
1 matsked grön pesto eller röd pesto
100 g riven ost
salt och peppar
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka salladslöken och salami eller 1 paket bacon som du förstekt i mindre bitar.  Du kan med fördel slunga runt en näve färsk spenat i stekpannan någon minut. Fördela i 4 eller 8 muffinsformar
Vispa ihop ägg, pesto och ost. Krydda och häll i formarna.
Grädda i 15-20 minuter beroende på storlek.
 
 
 
Vad mer idag?
 
Fortsatta funderingar kring bloggen och dess form. Dottern påpekade förnuftigt att jag såg mycket yngre ut förr...då för åtta år sedan. (Men tack) En ganska naturlig följd av livets gång...haha! Och jag skrev kortare meningar fortsatte hon. Och mer lustfyllt. Nåja. Som jag skrev tidigare - livet förändras och så även jag, mitt skrivande, vardag och intressesfär. Ett bra tecken om ni frågar mig. Jag är fortfarande samma gamla Cecce, om än något visare, lugnare och mer tllfreds.
 
Och så älskar jag torsdagar! Denna dag i veckan som oftast betyder förberedelse för Stockholmsbesök eller Stockholmsresa. I morgon är det jag som sätter mig på tåget första gången detta år. Lika otåligt nyfiken och längtansfull som första gången. 
Hörs då!
 
Kram Cecce
 

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben