Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Vit chokladkladdkaka i rutor med röda vinbär.

 
 
Vinbärsäsongen är i full gång och här får ni ett enkelt tips på en kaka med vinbär som vi avnjutit här i skärgården.
Jag bakade en sats enligt receptet nedan och en gluten och mjölkfri variant. Bytte ut samma vetemjölsmängd mot gluten/mjölkfri mix och den vita chokladen mot mjölkfri vit choklad som går att hitta i vissa matbutiker.
 
Jag gjorde även dubbel sats och bakade i en liten långpanna och skar i rutor och serverade med vinbär.
Supergott och enkelt. Vill man ha lite vispgrädde till, blir det pricken över i.
 
 
Vit chokladkladdkaka i rutor
 
100 g smör
100 g vit choklad
2 dl strösocker
1/2 tsk vaniljpulver
1 krm salt
2 ägg
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
 
 
Sätt ugnen på 175°C.  
Smörj eller spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, (eller gör dubbelsats och baka i en avlång liten braspanna/långpanna eller passande form.)
Smält smöret i en kastrull, ta av från plattan. Bryt chokladen i bitar och lägg ner dem i smöret och låt dem smälta under omrörning.
Rör ner socker, vaniljpulver, salt och ett ägg i taget i smör- och chokladblandningen. Blanda ner mjölet i smeten. Häll den i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills kakan fått lite färg. Den ska vara lite mjuk i mitten.
Låt kakan svalna i formen på ett galler. Lossa runt kakans kant med en kniv medan den fortfarande är varm.
 
 
Lycka till!
 
 
Kram Cecce
 
 
Kommentar postad
Mums vad gott. Kram Anette
Kommentar postad
Wooo så fantastiskt läckert & gottit ... ❤️
/Kram