Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man gör utsvävningar.

 
Mitt favoritkafe i Lund. Inkognito! Inte varit där? I så fall tycker jag ni ska göra ett besök om ni har tillfälle eller bor i närheten. Tyvärr har de inte öppet i sommar men resten av året serverar de sina egenbakade och makalöst goda cheesecakes och pajer och andra små härligheter. Jag gillar ju det där...när produktionen är nära utbudet, med andra ord det personliga och egenutvecklade uttrycket i verksamheten. Mer kärlek i det liksom.
 
Idag var jag och fikade på en chokladbakelse - inte så söt, men chokladig och naggande god i all sin enkelhelt tillsammans med färska hallon och grädde. Mitt sällskap för dagen valde en blåbärscheesecake - enligt utsago - lika god. En trevlig stund i en molnig fredag innan avresa mot Stockholm.
 
Och så började jag fredagen med att bjuda min Emma på frukost på Espressohouse i ett nyvaket Lund. Emma fyller tjugotre år i morgon. Tänka sig.... min förstfödda har utvecklats till en mogen, vacker och framförallt klok kvinna och som vars sällskap jag uppskattar så mycket. Lycktligt lottad är jag!
Vi mumsade i oss varma scones och croissanter och hade det hur mysigt som helst.
 
 
Lunchen intogs på Kulturkrogen och nu ryktas det om restaurangbesök när jag kommer fram till Stockholm. Ja ni förstår ju att det inte går någon nöd på mig...Haha!
 
Nu utnyttjar jag ställtiden här på tåget mellan destinationerna med att just....ställa om. Ställa om från avslutningar, arbete och modersroll med innefattande oros- och omsorgsmoment, svåra att släppa även under en liten helg (även om jag försöker). Ställa om till mitt andra hem och min andra hälft och till dagar i stillhet i skärgården. Välbehövligt. Värdefullt. Välförtjänt. 
 
Kram till er alla som kikar in här!
Cecce
Kommentar postad
Wooooo underbart ... ❤️
/Kram i solen!