Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man inte har en helt rättvis uppdelning. En dag i storstan.

 
Så har vi landat i Stockholm! Jag, H och Emmma som följde med upp denna gång. Ja, egentligen kom vi fram redan under gårdagseftermiddagen och har hunnit med en hel del sedan dess.
Bland annat har jag och Emma gått längs Söders gator och torg och botaniserat runt i retrobutiker, provat secondhandkläder och fikat gott på Il Caffe´ medan H ägnade sig åt mera jobbrelaterade uppdrag.
Kanske inte en helt rättvis uppdelning men nödvändig. Så blir det ibland.
 
Jag och Emma hade hur som helst några trevliga timmar i storstaden.
 
 
 
Ett kärt återbesök på Älskade Traditioner, där vi denna gång mest gick in för att insupa den mysiga femtiotalsatmosfären.
 
 
Vi kikade även in här....på Daisy Dapper. Den butik där jag och Charlotte köpte en del av våra klänningar under kafetiden. Oj...så många fina klänningar och roliga saker!
 
 
 
Vi vilade benen och åt supergott fröknäckebröd med ost och kardemummabulle på Il cafe´. Ett retrofik jag gärna återvänder till!
 
 
 
 
Plus för gott kaffe!
 
I natt har vi sovit i lägenheten vid Globen och har under dagen tagit oss ut till morbror och moster i skärgården. Här kommer vi stanna ett tag. Det är ju så, att har man väl tagit sig hit ut i Roslagen med båtar och vatten och stillhet, vill man inte gärna ta sig här ifrån. Denna gången delar vi härligheten med min kusin och hennes familj, vilket gör det hela lite extra trevligt. Nu för tiden hinner vi inte ses så ofta, men har delat större delen av vår barndom och växt upp som systrar.  Och allt känns precis som vanligt.
 
Nu så här mellan fika och grillmat, då fisknäten är utlagda, jordgubbarna väntar att bli rensade, avsnitt av Greys Anathomy finns inom räckhåll och Emma och jag sitter på trädäcket med var sin dator, känns allt i sin ordning. Semesterkänslan börjar infinna sig. Just här. Just nu. Stråken av välbefinnande grenar ut sig i kropp och sinne. Som det ska va, förmodar jag.
 
Kram Cecce
 
 
 
 
Kommentar postad
Åh så underbart det låter. Jag hoppas Ni får fantastiskt väder och att Du får NJUTA av ledigheten! KRAM