Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Fredagsresume. I sol och fängelsehåla.

 
Så här långt in i fredagen har jag kommit till Linköping med SJ:s snabbtåg mot Stockholm. Inget konstigt med det då det numera får räknas som ett vanligt fredagsnöje -  iallla fall varannan vecka. De första två timmarna vaggades jag med i rytmen av tågrörelser och sov förbi de södra delarna av färdvägen. Fantastiskt skönt. Och nu - efter kaffe och oliver (jag vet...konstig kombo) inköpta i Bistron, känner jag mig pigg nog att visa er dagens skörd mobilbilder.
 
 
Cool bil med fönster i taket!
 
 
Vi börjar här: En färd mot Malmö i kollegans Tesla för ett besök på Malmö museer dit delar av dagens undervisning var förlagd. En spännande guidning väntade  i Malmös gamla slott, fästning, fängelse och numera museum där vi fick känna på hur det var att bli inlåst i en fängelsehåla utan någon tillstymmelse till ljus. Läskigt!
 
 
 
Mmmm....här vill man ju inte gärna gå in!
 
Kan verkligen rekommendera ett besök på Malmö museeum om ni inte varit där tidigare. Förutom själva slottet och historien därikring, finns också olika utställningar att kika på Finns även ett nyrenoverat akvarium med massor av fiskar och annat kul. 
 
 
 
Utanför de mörka fängelsehålorna sken solen, vilket kändes tryggt.
En riktigt härlig vårdag!
 
 
Sen fortsatte färden genom ett lika soligt Lund! Var tvungen att stanna för att ta bilder på de vackra små blomstren som lyste längs vägen där jag gick mot Lunds Central efter jobb. Fredag, sol och en förestående Stockholmsresa fick vårkänslorna att pirra lite extra i kroppen. Må ljuset och grönskan anfalla oss!
 
Nu tänker jag ta solen med mig norrut...haha! Förhoppningsvis får jag fortsätta åtnjuta våren även i Stockholm i vad det nu än månde bli som vi hittar på. 
 
Önskar er alla en riktigt skön helg!
 
Hörs igen.
 
Kram Cecce